SEGRE

LITERATURA INFANTIL I JUVENIL

Obre el Saló del Llibre amb 5.000 títols i dedicat a la revolució

Lluís Llach l’inaugura i defensa que “la cultura és una gran eina revolucionària” || El Consell Català del Llibre garanteix la continuïtat del saló

Lluís Llach, Marc Solsona i Anna Maria Macià, juntament amb els primers visitants del saló.

Lluís Llach, Marc Solsona i Anna Maria Macià, juntament amb els primers visitants del saló.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El teatre L’Amistat de Mollerussa va inaugurar aquest dimarts el 33 Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya, que porta per títol Visca la revolució, la gallineta ha dit que prou. Aquesta última frase fa referència a la cançó La gallineta del cantautor i diputat de Junts pel Sí al Parlament Lluís Llach, que va presidir l’acte d’obertura del saló. “Els que estimem la cultura sabem que la lectura és una de les eines revolucionàries i és bàsic establir-la des de la infantesa”, va remarcar Llach, que també va afirmar que “la paraula revolució no ha de fer por als nens, sinó que ha de ser motiu d’aprenentatge, evolució i que els permeti canviar el món quan tinguin l’edat per fer-ho”.

El certamen presenta una selecció de llibres per a joves el tema principal del qual siguin les revolucions, ja siguin col·lectives o individuals, tal com va explicar la presidenta del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, Anna Maria Macià, que també va destacar que “Mollerussa és molt revolucionària perquè creu en els llibres i en la lectura des de fa quinze anys i, per això, està garantida la seua continuïtat com a seu”. En aquest sentit, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va reivindicar l’aposta cultural que va fer el municipi quan es va convertir en seu de facto del saló. Per la seua part, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Borrell, es va mostrar satisfet que la província de Lleida, en aquest cas a través de Mollerussa, “pugui protagonitzar aquesta gran campanya per a la indústria i també per crear lectors”. Així mateix, va corroborar que el de la literatura infantil i juvenil “és un sector molt dinàmic que té el futur assegurat”.

El teatre L’Amistat de Mollerussa serà escenari del saló fins al diumenge 14 de maig

El saló, que organitza el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil juntament amb el consistori de Mollerussa i la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, estarà obert fins al 14 de maig i presenta uns 5.000 llibres d’una vintena de firmes editorials. També acull diverses exposicions, entre les quals Vermell de censura, una compilació de llibres censurats o prohibits i Pippi Langstrump il·lustrada, una mostra dedicada a aquest personatge de l’escriptora sueca Astrid Lindgren.

Xarrades d’escriptors i il·lustradors per a uns 3.500 estudiants Uns 3.500 estudiants participaran en les xarrades que oferiran un total de sis autors al saló. En aquesta ocasió seran els il·lustradors Mercè Canals i Ignasi Blanch i els escriptors Jaume Copons, Àngel Burgas, Joan Antoni Martín Piñol i Elisenda Roca. També s’han previst sessions de contes per als petits de les guarderies i d’educació infantil. El saló inclourà una vintena d’activitats dirigides a les famílies. Entre aquestes es troben el taller Exlibris a càrrec del Centre d’Expressió Artística Solaç de Mollerussa, que se celebrarà dissabte vinent a dos quarts de dotze del matí o l’espectacle de titelles El drac màgic, el mateix dia a dos quarts de set. Així doncs, el certamen serà utilitzat en horari lectiu pels centres escolars, mentre que els caps de setmana estarà obert al públic en general.

Lluís Llach, Marc Solsona i Anna Maria Macià, juntament amb els primers visitants del saló.

Lluís Llach, Marc Solsona i Anna Maria Macià, juntament amb els primers visitants del saló.J.GÓMEZ

tracking