SEGRE

POLÍTICA

Joana Ortega i Santi Vila assistiran a un homenatge a la primera edil de Balaguer

Maryse Olivé el 2014.

Maryse Olivé el 2014.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala d’actes de l’ajuntament de Balaguer acollirà demà divendres un homenatge a la primera regidora de la història del consistori, Maryse Olivé i Quintana, que va morir el 2 d’abril. El 1979, durant el primer mandat democràtic, Olivé va ser la primera dona regidora, càrrec que va ocupar fins al 1983.

L’exalcalde de Balaguer Josep Maria Roigé (PDeCAT) va explicar aquest dimecres que l’acte, organitzat pels seus amics i familiars, comptarà amb la projecció d’un vídeo del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que parlarà de la trajectòria d’Olivé, que va ser delegada del govern de la Generalitat a París entre el 2012 i el 2014 i la primera directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, després de la creació d’aquesta delegació del govern català.

Així mateix, a l’esdeveniment acudirà l’exvicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega i el conseller de Cultura, Santi Vila, amb qui va coincidir en el consell comarcal de l’Alt Empordà, on Olivé va ser consellera de Cultura i Relacions Transfrontereres, a més de regidora a les localitats de Figueres i Darnius.

També hi assistiran els edils de Balaguer que van coincidir amb ella durant la seua primera legislatura, familiars, amics i col·laboradors i exalumnes del Lycée Français, que ella va fundar a Balaguer quan vivia al municipi i més tard a Figueres.

tracking