SEGRE

LITIGIS

L'exconseller Pelegrí, testimoni en el judici del Canalet i ASG

L’empresa del Segarra-Garrigues demana 376.500 € de factures d’aigua || El reg històric no les va pagar al rebutjar el preu

Una de les quatre basses amb què compten els regants del Canalet.

Una de les quatre basses amb què compten els regants del Canalet.S.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Responsables de la comunitat de regants de l’Alt Urgell de Tàrrega, coneguda històricament com el Canalet, i de l’empresa Aigües Segarra-Garrigues (ASG) es veuran les cares el dilluns vinent 22 de maig als jutjats de Cervera, on se celebrarà el judici sobre l’impagament d’una factura d’aigua per part del Canalet a ASG al no estar d’acord amb el preu.

Segons ha pogut saber SEGRE, el jutge ha citat a declarar l’exconseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, actual gerent d’Ametlles Vicens, filial de Torrons Vicens, una de les principals empreses que podrien beneficiar-se de l’aigua del canal Segarra-Garrigues ja que projecta plantar 500 hectàrees d’ametllers en un termini de quatre anys a les comarques de l’Urgell i la Segarra a fi d’aconseguir la seua principal matèria primera.

La comunitat històrica de regants defensa que l’extitular d’Agricultura va pactar un preu inferior

Val a recordar que la factura per la qual el Canalet i Aigües Segarra-Garrigues han arribat a judici ascendeix a 376.458,90 euros i correspon al subministrament d’aigua que el canal Segarra-Garrigues va proporcionar al Canalet durant els anys 2012 i 2013. Des de la comunitat històrica de regadiu es van negar a abonar l’esmentat import perquè havien acordat verbalment amb el llavors conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, pagar l’aigua a 5 cèntims el metre cúbic durant un període de prova de dos anys, si bé la factura que els reclama ASG respon a un preu de de 9 cèntims el metre cúbic d’aigua.

La controvèrsia entre el Canalet i el Segarra-Garrigues s’estén a la comunitat general de regants del canal, que ha arribat a demanar al Canal d’Urgell que no subministri aigua de regadiu al Canalet a l’entendre que aquesta col·lectivitat ha de regar del Segarra-Garrigues. La col·lectivitat, ubicada a la zona de Tàrrega, rebutja entrar en el reg major si és en les mateixes condicions que la resta, ja que consideren que els preus han de ser diferents en el seu cas (al ser reg històric i haver invertit ja en obres). La Confederació de l’Ebre va obligar el Canal d’Urgell a proveir el Canalet.

tracking