SEGRE

TRADICIONS

La sisena edició de la Fira del Pa recupera el seu espai a la Universitat

El certamen es va presentar ahir a la sala de retrats de la Paeria.

El certamen es va presentar ahir a la sala de retrats de la Paeria.X. S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sisena edició de la Fira del Pa recuperarà el seu espai als patis de la Universitat després de dos edicions celebrades al pavelló polivalent. Val a recordar que la seua antecessora, la fira de Sant Isidre, que aquest any celebraria el 75 aniversari, es feia als patis i entorn de la Universitat. Una altra novetat és el trasllat del certamen als dies 3 i 4 de juny, ja que sempre tenia lloc entorn de Sant Isidre. Segons l’alcalde, Ramon Royes, això es deu a la voluntat d’aconseguir una millor climatologia.

El certamen donarà cabuda a seixanta estands de productes de proximitat i se celebrarà un concurs de pans, en què el guanyador serà el que l’any vinent elaborarà els 1.000 pans de Tempesta que es reparteixen com a ritual entre el públic per “evitar calamitats”. L’edil de Promoció Econòmica, Ainoa Barrionuevo, va explicar que es crearà el premi Panarra, dotat amb 1.500 euros, per guardonar per la seua solidaritat accions, entitats i persones.

En la primera edició es premiarà l’ONG OpenArms per la seua tasca a les costes de Síria. Per la seua banda, el centre L’Espígol, dedicat a persones amb discapacitat, ha creat 200 samarretes per al públic infantil amb el dibuix de Cervera dissenyat per Ton Granell i cada una té quatre retoladors perquè els nens la pintin. El certamen compta amb un pressupost de 37.000 euros, 2.000 més que la passada edició.

tracking