SEGRE

MEDI AMBIENT

El consorci de l'Estany autoritza el pícnic de Vila-sana però prohibeix el pàrquing

L’ajuntament podrà mantenir l’espai de lleure que va habilitar i que va ser qüestionat

Marxa de lAnell

Marxa de lAnellJ.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consorci de l’Estany i l’ajuntament de Vila-sana han arribat a un pacte amb l’objectiu de mantenir una àrea de pícnic que el consistori va habilitar a prop d’aquest espai natural. El Consorci va considerar a començaments del 2016 que la zona vulnerava el Pla Especial de Protecció de l’Estany i va informar el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat perquè decidís quines accions prendre.

Tot i que la Generalitat es va pronunciar a favor del Consorci, aquesta entitat ha arribat a un acord amb el consistori per mantenir l’esmentat espai, encara que amb la condició que els cotxes no aparquin a la zona, sinó a l’inici del camí que condueix fins a aquest espai lúdic. L’alcalde, Joan Sangrà, el va descriure com “una gran àrea de descans que ofereix la millor vista de l’Estany”.

El Consorci inclourà aquesta àrea al Pla d’Usos i Gestió, un document que el Consorci ja va anunciar que actualitzaria. Precisament, aquesta zona formarà part de la primera Marxa de l’Anell que ha organitzat el consistori de Vila-sana amb el Club de la Boira. La iniciativa es durà a terme el 18 de juny i naix amb l’objectiu de promocionar el paisatge del Pla d’Urgell en una època totalment diferent de quan hi ha boira, segons van remarcar Roger Tutusaus i Irene Barón, del Club de la Boira.

En aquest sentit, Sangrà va destacar que al juny els camps “s’inunden de noves olors, de l’alfals segat o les pomeres que els caminants podran descobrir”.

tracking