SEGRE

TRIBUNALS

L'empresari jubilat de Bellpuig que va matar a trets el seu gendre accepta 7 anys de presó

Acord entre Fiscalia, acusació i defensa de Jaume Gabernet, que s’asseurà dimarts al banc dels acusats

Jaume Gabernet el dia del crim després d’anar al seu habitatge amb els Mossos d’Esquadra.

Jaume Gabernet el dia del crim després d’anar al seu habitatge amb els Mossos d’Esquadra.X. SANTESMASSES

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jaume Gabernet, l’empresari jubilat de Bellpuig de 85 anys que el 30 de març de l’any passat va matar a trets el seu gendre, de 60, acceptarà dimarts vinent una condemna de 7 anys de presó en un judici que tindrà lloc a l’Audiència Provincial de Lleida. L’acceptació d’aquesta pena es formalitzarà en un judici ràpid després de l’acord assolit entre Fiscalia, acusació particular i defensa, segons han informat a aquest diari fonts judicials. Gabernet serà condemnat a sis anys de presó per un delicte d’homicidi amb abús de superioritat i a un any per un delicte de tinença il·lícita d’armes, i se li aplicaran el semieximent de trastorn delirant paranoide i l’atenuant molt qualificat de confessió.

El crim va tenir lloc a mig matí del 30 de març del 2016 a l’interior d’una nau de l’empresa familiar Pretensats Gabernet, ubicada al polígon del Coscollar d’aquesta localitat de l’Urgell, al costat de l’N-II. Després de la baralla, el sogre va disparar diversos trets amb una pistola antiga al seu gendre, la qual cosa li va provocar la mort. Ell mateix va trucar als Mossos d’Esquadra per confessar que havia matat el seu gendre, Josep Aguiló, també veí de Bellpuig però natural del Palau d’Anglesola. Li va disparar quatre trets, un dels quals al cap, i va buidar el carregador d’una pistola que tenia des de feia anys, que era del calibre 22 i per a la qual no tenia llicència.

La condemna contempla l’atenuant de confessió i el semieximent de trastorn mental

La víctima va morir pràcticament a l’acte. En la seua declaració davant del jutge de guàrdia de Cervera després de ser detingut per aquest crim, Gabernet va relatar que després d’una discussió el seu gendre va caure a terra, ell va treure una pistola i va començar a disparar sense pensar-ho. Així mateix, va confirmar que havia disparat diversos trets però no recordava on ni en quina posició es trobava la víctima. L’acusat va indicar que en els últims mesos havien tingut diverses discussions amb el seu gendre i va admetre que portava sempre una pistola. L’autor confés va ingressar preventivament al Centre Penitanciari de Ponent després de ser arrestat per aquest homicidi, pel qual ara complirà 7 anys de presó.

El crim va tenir lloc en una empresa familiar de pretesatge El crim va tenir lloc a l’interior de les instal·lacions de Pretensats Gabernet. L’empresa era propietat de Jaume Gabernet però actualment la regentaven la seua filla i el seu gendre. El negoci es va veure afectat per la crisi del sector de la construcció, que en va afectar de forma important l’activitat. L’empresa de pretensatges va tenir una notable activitat fins al 2008, moment en el qual tenia sis treballadors, però en els anys posteriors es va veure perjudicada per l’aturada del sector constructor. El crim va ocórrer a l’interior d’una nau d’aquesta empresa. Pel que sembla, Gabernet s’automedicava i anava sovint a Andorra per buscar antibiòtics, ja que deia que algú li injectava bacteris. Tanmateix, no estava impossibilitat, sinó que vivia sol després de queda vidu. Els veïns asseguren que tenia un caràcter molt fort

tracking