SEGRE

RAMADERIA

Adjudiquen les obres del centre de millora de la raça bruna a Bellestar

Els animals han estat venuts i traslladats.

Els animals han estat venuts i traslladats.ECAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Agricultura ha adjudicat les obres de construcció del nou centre de selecció i millora de la raça bruna, a l’Escola de Capacitació Agrària del Pirineu (ECAP), a Bellestar. Els treballs aniran a càrrec de l’empresa Àrids i Formigons Pont d’Espia, SL, guanyadora del concurs públic per un import de 170.940 €. Per poder construir el nou centre, ha estat necessari traslladar les vaques de llet que l’escola agrària tenia a les instal·lacions.

Els animals, 35 exemplars de frisona, havien estat utilitzats per realitzar les pràctiques del cicle formatiu d’explotacions agràries extensives, però la falta d’alumnes va obligar l’escola a eliminar aquesta formació, encara que els animals continuaven a les instal·lacions i ara s’han venut.

Durant les properes setmanes començaran les tasques per enderrocar algunes construccions actuals, s’anivellarà el terreny i construirà el nou centre de testatge, que esperen que estigui construït abans que acabi l’any, és la contrapartida al tancament del Laboratori de Sanitat Animal de la Seu d’Urgell, l’únic que quedava en tot el Pirineu, i que després de 25 anys obert el Govern va tancar el 2013 per traslladar-lo a Lleida. Des del Govern asseguren que aquest centre permetrà millorar la raça, defensant-la davant d’altres de foranes, per aconseguir així una millor promoció comercial.

tracking