SEGRE

PROMOCIÓ

El Jussà projecta un camí natural de Mont-rebei a Sort

De 70 km que connectaria Sant Esteve amb la Vall d’Àssua || En antics traçats per convertir-los en recursos turístics

Imatge d’arxiu de visitants al congost de Mont-rebei.

Imatge d’arxiu de visitants al congost de Mont-rebei.FUNDACIÓ CATALUNYA LA PEDRERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Jussà ha projectat la creació d’un camí natural des del congost de Mont-rebei, al terme municipal de Sant Esteve de la Sarga, fins a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes a la Vall d’Àssua, i Llessui. El nou camí, apte per a la pràctica del senderisme, el ciclisme, les excursions a cavall o l’excursionisme, preveu una inversió de dos milions d’euros. El camí tindrà setanta quilòmetres, trenta dels quals seran nous vials i a la resta s’aprofitaran antigues vies pecuàries ja existents, que connectaran el camí natural del congost de Mont-rebei i el Sobirà a les portes del parc.

El president de l’ens comarcal, Constante Aranda, va presentar el projecte a la subdelegada del Govern a Lleida, Inma Manso, per optar als ajuts de desenvolupament del medi rural del ministeri d’Agricultura.

D’altra banda, l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, va denunciar dilluns davant dels senadors d’ERC, Miquel Àngel Estradé i Anna Azamar, el mal estat de la carretera d’accés al municipi i la falta de finançament per executar millores en aquesta via tan utilitzada pels turistes que visiten el congost. Així mateix, Navarra va assenyalar que el consistori busca finançament per millorar la seu consistorial, actualment apuntalada i inhabilitada. Els senadors també van visitar el municipi d’Abella de la Conca.

tracking