SEGRE

MEDI AMBIENT PURINS

El síndic recomana avalar que Tracjusa no danya la salut

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, va emetre el 26 d’abril una resolució on recomana no autoritzar “cap planta de tractament de purins que utilitzi combustió tèrmica de residus” fins que no estigui acreditat pels experts que aquesta solució no perjudica la salut “de les persones i del medi ambient”. Va respondre així a una queixa presentada per Ipcena en relació amb el projecte de la nova Tracjusa. En aquest sentit, el síndic va explicar que “no és la millor opció” perquè “la incineració de residus pot desincentivar el seu reciclatge”.

Per la seua part, el secretari general d’Ipcena, Joan Vázquez, i el portaveu de la plataforma Aturem la incineradora a Juneda, Elies Bosch, van apuntar aquest dimecres que hi ha alternatives al model de Tracjusa, com les plantes d’Almenar i Alcarràs, que utilitzen la centrifugació per tractar els purins. A més a més, van assegurar que “Tracjusa no és de l’associació Gestió Agroramadera de Ponent (GAP), sinó de les persones que són al capdavant de l’entitat, que volen fer negoci amb els ramaders”.

Mobilitzacions aquest divendres a favor del projecte L’associació GAP ha convocat aquest divendres una mobilització per defensar el projecte de Tracjusa. El president, Eduard Cau, va explicar que han organitzat una tractorada de Juneda a Lleida (preveuen arribar a la capital a les 10.30), oferiran un esmorzar a la plaça Ricard Viñes i després es dirigiran a la seu del departament d’Agricultura.

Porten l’oposició a la planta de Tracjusa de Juneda al Parlament

Porten l’oposició a la planta de Tracjusa de Juneda al Parlament

tracking