SEGRE

Opositors de Tracjusa boicotegen la manifestació de ramaders favorables a la planta

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena d'opositors a la reobertura de la planta de purins de Tracjusa a Juneda han intentat impedir que més de 20 tractors de ramaders favorables al projecte arribessin a Lleida, on ha estat convocada una concentració per demanar la reobertura de la instal·lació. Els opositors de Tracjusa han aturat el trànsit més de mitja hora a la rotonda de Margalef de l'N-240 per expressar el seu rebuig a la crema de combustible derivat de residus, els anomenats CDR. Alguns agroramaders de Ponent ja es trobaven a la plaça Ricard Viñes de la capital del Segrià des de primera hora del matí, on també els contraris a la reobertura han boicotejat l'acte, amb mascaretes de porcs, i acusant a crits els ramaders de “feixistes” i “provocadors de càncer”.

Els ecologistes asseguren que els ramaders busquen un benefici econòmic i alerten a la població que, segons ells, si s'autoritza el projecte Lleida esdevindrà el crematori de Catalunya.

Per la seua banda, els ramaders reivindiquen que després de tres anys que fa que estan parades les plantes de tractament de purins, ja és hora que es tornin a posar en marxa, ja que han buscat alternatives per a treballar de forma viable a nivell ambiental, legal i tècnic. Expliquen que no tenen una incineradora, sinó una planta de purins que utilitza un tipus de combustible molt usat arreu del país. El que plantegen és fer ús de residus ja tractats que es poden aprofitar energèticament, en comptes d'enviar-los a l'abocador.

Els ramaders han demanat a la Conselleria d'Agricultura que es posicioni al seu costat davant els esforços que estan fent i que aprovi així el decret 136 que ha treballat conjuntament amb el sector i pel qual es regula la gestió de les dejeccions ramaderes. En aquest sentit, consideren que el projecte no s'aprova per qüestions purament polítiques.

Un moment de la concentració a la plaça Ricard Viñes

Opositors de Tracjusa boicotegen la manifestació de ramaders favorables a la plantaMagdalena Altisent

tracking