SEGRE

AGRICULTURA SEGURETAT

Armilles antibales, defenses i manilles per als agents rurals

La Generalitat anuncia les primeres mesures per dotar de més protecció el cos després del doble crim d’Aspa || També faran cursos d’autodefensa

El detingut surt de la furgoneta dels Mossos aquest dimarts al matí per iniciar la reconstrucció dels fets a Aspa.

El jutge decreta presó provisional sense fiança per al caçador acusat de matar dos agents rurals a AspaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els efectius dels Agents Rurals iniciaran aquest mes de maig un curs de formació en seguretat i autoprotecció a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, i també portaran armilles antibales d’ús individual per a tots els agents, amb la qual cosa s’estendrà la mesura presa després del doble crim dels dos agents rurals a mans d’un caçador el 21 de gener passat a Aspa. Segons va informar ahir la conselleria d’Agricultura, es tracta de les primeres actuacions que es duran a terme seguint les recomanacions del grup d’experts en seguretat creat després de l’assassinat de Xavier Ribes i David Iglesias. La falta de mesures va motivar una protesta del col·lectiu dimarts passat a Barcelona.

Aquest grup d’experts està constituït per tres membres dels Mossos d’Esquadra i de l’Institut de Seguretat Pública, tres membres de l’Office National de la Chasse i de la Faune Sauvaje, de França, i tres del cos d’Agents Rurals.

Tots els efectius iniciaran aquest mes de maig un curs a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Mentre no arriben les conclusions definitives, a l’informe preliminar sobre les mesures que cal prendre per dotar de més seguretat el cos mediambiental de la Generalitat, s’inclou també l’adquisició d’elements d’autoprotecció personal com són les armilles d’ús individual, defenses i manilles.

Fins al 21 de gener, quan va ocórrer el doble crim d’Aspa, els rurals només portaven les armilles antibales en serveis especials d’antifurtius. Per aquesta raó, els sindicats i associacions d’agents rurals van acollir ahir aquestes mesures com una cosa positiva, encara que esperen conèixer les conclusions definitives. En aquest sentit, recorden que, encara que s’havien habilitat mesures especials en els serveis de caça, no hi havia armilles per a tothom, cosa que ara es corregirà.

Així mateix, valoren la formació en defensa i autoprotecció per disminuir els riscos d’agressions, encara que confien que s’implementin més instruments que evitin casos extrems com els d’Aspa.

Després dels assassinats de Xavier Ribes i David Iglesias, els sindicats van recordar que són víctimes de tot tipus d’agressions, en les quals s’inclouen les d’arma blanca o fins i tot mossegades, i que temien feia temps un cas tan tràgic com el d’Aspa.

El mateix president, Carles Puigdemont, es va comprometre a prendre mesures per protegir el cos i el Govern ja ha creat la direcció general dels Agents Rurals per reestructurar i enfortir-ne l’organització.

Reivindicació dels sindicats després de patir múltiples agressions ? L’anunci arriba tres dies després que els sindicats d’agents rurals es manifestessin a Barcelona per reclamar mesures quatre mesos després del doble crim d’Aspa, davant de la inseguretat que sent el cos pels centenars de casos d’agressions que acumulen en els últims trenta anys des de la seua creació.

tracking