SEGRE

REGS

El Segarra-Garrigues defensa al jutjat el preu de l'aigua

Davant de la reclamació d’ASG als regants del Canalet per factures impagades || El judici, vist per a sentència

Representants del Canalet, ahir a l’anar al judici a Cervera.

Representants del Canalet, ahir a l’anar al judici a Cervera.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El judici per l’impagament de factures d’aigua per part de la Comunitat de Regants de l’Alt Urgell de Tàrrega, coneguda com el Canalet, a Aigües del Segarra-Garrigues (ASG) va quedar aquest dilluns vist per a sentència davant del jutjat de primera instància de Cervera. Durant gairebé tres hores, les dos parts i alguns testimonis, entre ells l’exconseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el president de la comunitat de regants del canal Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, van relatar la seua versió dels fets davant de la jutge.

Al sortir, hi va haver poques declaracions. Tot i així, el president de la comunitat de regants del Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové, va afirmar que van aportar una acta que mostraria que el preu fixat de l’aigua era el que havia facturat ASG, 9 cèntims per metre cúbic. Per la seua part, l’exconseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, va revelar que fins a dimecres passat s’havien produït múltiples reunions amb l’objectiu d’arribar a un acord. Pelegrí no va voler confirmar que havia pactat verbalment un preu més baix de l’aigua amb el Canalet (5 cèntims/metre cúbic) i únicament va dir que “vam parlar de molts números, moltes xifres, moltes coses, però en tot moment amb tres vectors a tenir en compte: preu, temps (ja que es van fer innombrables propostes) i valoració de les infraestructures”. També va incidir que en l’acord hi havia cinc parts implicades: el Canalet, ASG, la comunitat de regants del Segarra-Garrigues, Infraestructures i el departament d’Agricultura de la Generalitat.

Finalment, Justo Minguella, vicepresident del Canalet, va restar rellevància a l’aportació de Pelegrí: “Ha estat un testimoni com qualsevol altre.” Va declinar fer més declaracions, tan sols que “el judici ha quedat vist per a sentència”. S’ha de recordar que la factura per la qual el Canalet i ASG han arribat a judici ascendeix a un total de 376.458,90 euros i correspon al subministrament d’aigua del Segarra-Garrigues al Canalet durant els anys 2012 i 2013. ASG reclama la seua part de la factura (270.000 euros).

El Canalet es va negar a abonar aquest import perquè diu que havia acordat verbalment amb el llavors conseller Pelegrí pagar l’aigua a 5 cèntims durant un període de prova de dos anys, si bé la factura que els reclama ASG és de 9 cèntims/m3.

tracking