SEGRE

RAMADERIA

Més de 1.300 ovelles inicien la transhumància a Cardet

Un pastor de Juneda, un dels pocs que segueix la tradició, va sortir diumenge || Passarà una setmana de viatge per canyades

Antoni Deu va sortir diumenge dels corrals de Gimenells cap a les pastures de Cardet, al Pirineu.

Antoni Deu va sortir diumenge dels corrals de Gimenells cap a les pastures de Cardet, al Pirineu.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Antoni Deu Durano, ramader de Juneda, ha estat el primer a iniciar la transhumància d’animals del pla a la muntanya, malgrat que acostuma a iniciar-se a finals d’aquest mes o primers de juny. Va sortir diumenge passat de Gimenells, on es trobava guardat el bestiar, camí de les muntanyes de Cardet, a la Vall de Boí, on les més de 1.300 ovelles passaran l’estiu alimentant-se de les pastures del Pirineu.

Deu recorre canyades reials i camins habilitats per al pas de bestiar camps a través acompanyat de dos pastors més, un home i una dona, que esperen arribar dissabte a les muntanyes de Cardet després d’una setmana de viatge. “Som molt pocs els que fem aquesta travessia, ja que la majoria la fan en camions, perquè s’han de cuidar els animals i viure a la intempèrie dia i nit”, va indicar. Aquest dilluns el ramat es trobava als camps d’Alfarràs, al Segrià. A partir d’avui dimarts, la ruta cap a la muntanya continuarà per terres aragoneses fins a arribar al Pont de Suert, on tornarà a entrar a Catalunya. La intenció és arribar d’aquí a sis dies a l’Alta Ribagorça, si no hi ha incidències. Aquesta no és la primera vegada que Antoni Deu porta a terme aquest trajecte.

tracking