SEGRE

TURISME

Els càmpings de Lleida aposten pel luxe i el turisme d'“experiències”

Serveis per aconseguir diferenciar-se de l’acampada tradicional i oferir la màxima comoditat || El bungalou continua sent una de les ofertes més sol·licitades

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els càmpings de Lleida aposten pel luxe i la comoditat a les seues instal·lacions i equipaments. La presidenta de l’associació Càmpings de Lleida, Marta Cortina, va explicar aquest dimarts que busquen oferir un turisme basat en “experiències”, amb un valor afegit per diferenciar-se de l’acampada tradicional, com la Comanxe experience de l’establiment de la Guingueta d’Àneu. A més, a poc a poc es van diversificant les opcions d’allotjament, encara que el bungalou continua sent l’oferta més comuna.

Una de les novetats són els pods o petites cabanes arrodonides i totalment equipades, o les tendes de campanya que imiten les dels beduïns del desert, com en el càmping de Ribera de Cardós o el de Lles. En aquest sentit, equipaments com el de Sant Llorenç de Montgai ofereixen jocs aquàtics per a famílies i la majoria de càmpings tenen pistes de pàdel o un spa.

Botigues com les dels beduïns o inspirades en els ‘comanxes’ són algunes de les ofertes

El glamping és una altra tendència del sector, espais confortables amb un ambient glamurós, amb botigues de luxe i el mobiliari i les comoditats que es podrien trobar en un hotel. El càmping Voraparc, a Espot, va ser un dels primers a Catalunya a adoptar aquest model i el de la vall d’Àger va estrenar l’any passat deu bungalous d’alta categoria i acull un segment de turistes interessats en l’astronomia.

El 2016, aquestes instal·lacions van atraure 407.900 turistes, segons dades de l’IDESCAT, al pla, Val d’Aran i el Pirineu català, que inclou els dos Pallars, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya, Berguedà, Ripollès i Garrotxa. A Aran, la xifra va augmentar un 28,1 per cent entre els anys 2015 i 2016, mentre que al pla va ser d’un 21,9 per cent. Aquestes xifres suposen, aproximadament, 1.200.000 pernoctacions a l’any. Així mateix, Cortina va apuntar que, en general, els clients són famílies, parelles o grups d’amics.

Els exemples

  • 407.900 turistes. Durant l’any 2016, els càmpings del pla de Lleida, Val d’Aran i el Pirineu català (que inclou els dos Pallars, Alta Ribagorça, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya, Berguedà, Ripollès i Garrotxa), van registrar 407.900 turistes, un augment de més del 20% respecte al 2015 al pla i Aran.
  • Una seixantena. Són càmpings que es poden trobar a tota la província. L’Associació Càmpings de Lleida agrupa un total de 48 d’aquests equipaments.
  • Diversitat d’opcions. A poc a poc, van oferint més varietat a les seues instal·lacions, que van des dels típics bungalous fins els pods o cabanes de fusta, passant per ofertes com la comanxe experience de la Guingueta d’Àneu.
  • ‘Glamping’. Es tracta d’un model que combina espais confortables amb un ambient glamurós. Pretén oferir les comoditats que es podrien trobar a qualsevol hotel de luxe. El càmping Voraparc, a Espot, va ser dels primers a Catalunya a oferir aquesta opció d’allotjament.
  • Oferta turística. Moltes instal·lacions combinen el confort amb l’oferta esportiva i turística que ofereix el territori, com pot ser visitar el Parc Nacional d’Aigüestortes o les activitats d’aventura com el ràfting, sobretot a la zona del riu de la Noguera Pallaresa.
  • Decret de Turisme. El nou decret de Turisme, que esperen que s’aprovi ben aviat, classificarà els càmpings per estrelles. Actualment, es categoritzen per: luxe, primera, segona i tercera, i no contempla criteris de comoditat. 
Imatge dels ‘pods’ o petites cabanes del càmping de Ribera de Cardós.

Imatge dels ‘pods’ o petites cabanes del càmping de Ribera de Cardós.CAMPINGS DE LLEIDA

Imatge dels ‘pods’ o petites cabanes del càmping de Ribera de Cardós.

Imatge dels ‘pods’ o petites cabanes del càmping de Ribera de Cardós.CAMPINGS DE LLEIDA

tracking