SEGRE

TURISME

Els sis pobles de Rialb tenen reservades tot l'estiu les mil places turístiques que ofereixen

Entre hotels, pensions, cases de pagès i albergs, que ja compten amb reserves fins a finals de setembre || Visitants atrets per les diverses activitats d’aigua i de turisme actiu de la zona

Els preparatius d’un dels enllaços a la masia d’Heretat de Guàrdia, a la Baronia de Rialb.

Els preparatius d’un dels enllaços a la masia d’Heretat de Guàrdia, a la Baronia de Rialb.MASIA HERETAT DE GUÀRDIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sis pobles de l’entorn del pantà de Rialb –Ponts, Tiurana, la Baronia de Rialb, Bassella, Peramola i Oliana– ja tenen reservades el miler de places d’allotjament turístic i rural (1.016 places entre hotels, pensions, albergs i cases de pagès) tot l’estiu. Tècnics del consorci Segre-Rialb, que agrupa els sis municipis, van assenyalar aquest dimecres que la majoria d’aquests allotjaments rurals ja està al 95% d’ocupació i algun arriba al 100% fins al 30 de setembre, “la qual cosa avala l’aposta del territori per dinamitzar la zona i explotar turísticament el pantà”, van apuntar.

Els municipis miren així de treure profit d’un embassament que fa gairebé vint anys va afectar les seues economies i va motivar la marxa de veïns. Tiurana, per exemple, va quedar negat i va ressorgir al costat de l’ermita de Solés. L’àmplia oferta d’activitats d’aigua, cicloturisme, senderisme, barranquisme o rutes en 4x4 que organitzen diverses empreses ha sigut en els últims tres anys un revulsiu per atreure turistes a aquesta zona entre la Noguera i l’Alt Urgell. La majoria procedeixen de països europeus (alemanys, belgues, francesos i holandesos) i valoren la climatologia, les característiques de baixa muntanya i l’oferta de turisme actiu. Entre el perfil de visitants, destaquen els catalans i aragonesos i s’hi han sumat americans i noruecs. A més, van destacar que l’especialització de les empreses que exploten turísticament les aigües del pantà i la qualitat dels allotjaments han sigut clau per atreure desenes de turistes de tot el món.

Respecte a les activitats, hi ha piragüisme, ràfting, pesca recreativa, lloguer de barques o serveis d’amarratge, a banda dels serveis de caiac, windsurf i, com a novetat aquest any, el pàdel surf, entre d’altres. A més, els visitants poden optar per fer vies ferrades, recorreguts amb bicicleta o excursions en 4x4. Un dels promotors de la firma Lapica Trips Segre Mitjà, Pere Vilella, va apuntar que el volum de reserves per fer activitats aquàtiques és alt: ja tenen reserves per a tot el mes de juliol i mitjans d’agost.

Vuit parelles d’estrangers es casen a la Baronia Anna Boncompte, propietària de la masia Heretat de Guàrdia, a la Baronia de Rialb, va explicar que l’últim any ha augmentat l’interès de turistes americans que lloguen la masia per celebrar-hi el seu casament. Aquest any, des del mes d’abril passat fins al setembre, la casa rural ha acollit o acollirà fins a vuit celebracions, majoritàriament d’americans, anglesos i noruecs. Així, a l’abril es van celebrar dos enllaços; al juny estan previstos uns altres tres; al juliol, una boda, i al setembre, dos més. “Lloguen la casa i abans del dia de la celebració ens visiten en diverses ocasions per tancar els detalls del casament.” Va explicar que alguns ja estan casats i només hi fan la celebració i d’altres, en canvi, sí que hi oficien la cerimònia. De fet, Boncompte va explicar que fins i tot ha recorregut a un capellà a Andorra que parlés anglès per poder celebrar els enllaços. “Quan són casaments civils, recorrem a una edil de l’ajuntament de la Baronia”, va dir.

tracking