SEGRE

INVESTIGACIÓ

Segresten cinc persones per fer-les treballar al Baix Cinca

Dos detinguts per esclavitzar-les en una casa i obligar-les a entregar-los la meitat de les nòmines || Els amenaçaven de mort i els feien viure sense llum ni aigua

Imatge d’una de les habitacions de la casa.

Imatge d’una de les habitacions de la casa.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut dos persones d’origen romanès, un home de 38 anys i una dona de 30, acusades de tràfic d’éssers humans amb finalitats laborals per explotar i esclavitzar cinc compatriotes al Baix Cinca, on els tenien retinguts en un habitatge en condicions infrahumanes sota amenaces de mort.

Els arrestats captaven les seues víctimes a Romania amb promeses laborals en el sector agrícola de les quals després no es complien les condicions. Un cop a Espanya, se’ls retirava la documentació amb l’excusa d’utilitzar-la per als contractes i només se’ls tornava perquè anessin a cobrar els salaris. Llavors, els detinguts es quedaven amb la meitat dels diners per suposades despeses d’allotjament, transport i gestions laborals. Tanmateix, les víctimes, dos homes i tres dones, residien en una casa aïllada al mig del camp sense llum ni aigua corrent i que a més tenia trencades les finestres.

La Guàrdia Civil investiga si hi ha més víctimes, ja que a la casa escorcollada van trobar molta documentació

Allà romanien confinats i retinguts sota amenaces contínues de mort si intentaven deixar els treballs per als quals havien estat contractats. Dos de les víctimes, els dos homes, van aconseguir fugir fins a Fraga, però no van denunciar els fets per por a represàlies. Va ser l’avís d’un familiar, divendres passat, el que va posar en alerta la Guàrdia Civil. Aquest va informar que el seu familiar es trobava retingut contra la seua voluntat a la zona. Una aplicació mòbil va permetre als agents localitzar tres dones i van aconseguir, malgrat la dificultat idiomàtica, que aquestes els enviessin la localització.

Després de trobar-les, les van portar a les dependències oficials, on finalment es van traslladar les altres dos víctimes. Després d’escorcollar la casa, els agents van trobar-hi documentació d’altres persones, per la qual cosa no es descarta que hi hagi més afectats.

Imatge d’una de les habitacions de la casa.

Imatge d’una de les habitacions de la casa.GUARDIA CIVIL

tracking