SEGRE

SUBMINISTRAMENTS LLUM

El Govern audita la xarxa elèctrica en nou municipis pels microtalls

Instal·la sistemes de control en tres i els seguiran sis més durant tres setmanes

Ramon Alturo, Pere Palacín i el tècnic, que sosté el registrador que es va instal·lar, a Torrefarrera.

Ramon Alturo, Pere Palacín i el tècnic, que sosté el registrador que es va instal·lar, a Torrefarrera.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Empresa de la Generalitat va instal·lar ahir al centre de transformació d’Endesa de Torrefarrera el primer registrador per iniciar una auditoria de la xarxa elèctrica a la província de Lleida. El director dels serveis territorials d’Empresa a Lleida, Ramon Alturo, i el director general d’Energia, Pere Palacín, van assistir a l’acte, en què Palacín va explicar que aquesta iniciativa permetrà conèixer “la continuïtat del subministrament i la qualitat”, a més de tenir proves dels microtalls que denuncien els alcaldes, i va remarcar que no s’havia fet mai “una auditoria tan àmplia”. El procés continuarà durant una setmana en aquesta localitat, a Torregrossa i Juncosa, on també es van instal·lar registradors, i en les dos properes setmanes es traslladaran a Lleida, Albesa, la Fuliola, Soses, Mollerussa i Bellpuig. De la mateixa manera, des del departament van encarregar a Endesa que els proporcionés dades dels seus propis registradors a la província durant un període de dos mesos. Palacín va recordar també que l’informe favorable al pla d’inversions d’Endesa queda condicionat “pels resultats i l’execució de les actuacions” que puguin derivar-se de l’anàlisi. Cal recordar que Empresa va obrir un expedient informatiu a Endesa després dels talls de subministrament durant les nevades del mes de març i Palacín va apuntar que l’estan tramitant. Així mateix, a finals d’abril l’elèctrica va anunciar que invertiria 400.000 euros per renovar la xarxa de baixa tensió i 17 centres de transformació de 6 municipis de les Garrigues, la Segarra i el Jussà. Segons Palacín, van reclamar auditar la xarxa municipal i, depenent del resultat, demanaran més inversió.

L’alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, va explicar ahir que a la seua localitat es continuen produint microtalls i el de Castelldans, Conrad Llobera, va assegurar que en el seu municipi també se’n produeixen, malgrat que va reconèixer que ara són menys freqüents.

Els alcaldes asseguren que els microtalls es continuen produintEls microtalls són habituals en molts municipis de la demarcació i després del temporal de neu del 24 i 25 març 46 representants d’ERC van firmar a Montoliu de Segarra un manifest per reclamar un servei de qualitat.

tracking