SEGRE

PIRINEU RECUPERACIÓ DE NUCLIS ABANDONATS

L’antic poble de Solanell ja té seixanta reserves turístiques

La seua recuperació i el nou refugi generen visites fins a finals de juny || La cooperativa posa en marxa un nou web

Imatge de l’assemblea de la cooperativa celebrada diumenge.

Imatge de l’assemblea de la cooperativa celebrada diumenge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La

cooperativa

Va rebre els seus primers inquilins entre el febrer i el març i fins ara ha tingut 30 ocupants

Reviure Solanell ha posat en marxa una nova pàgina web per promocionar el refugi de l’antic poble abandonat i ara recuperat. El refugi Gall Negre disposa des d’aquesta setmana d’una plataforma des de la qual és possible realitzar reserves on-line, visitar les instal·lacions o conèixer els serveis que ofereix. Saül Garreta, propietari majoritari del poble i president de la cooperativa, es va mostrar ahir convençut que aquest nou pas servirà per rellançar més l’allotjament turístic, que des que va començar a funcionar a finals del passat mes d’abril ha acollit ja una trentena de persones i de moment compta amb unes altres 60 reserves d’allotjament fins a finals del mes de juny.

Les instal·lacions del refugi, que disposen de vint llits, pretenen ser, segons Saül Garreta, “un punt d’allotjament de viatgers, excursionistes i entusiastes de la naturalesa en un petit poble abandonat al cor del Pirineu”, “un punt de reunió de persones que volen reconnectar amb la naturalesa i un espai de desenvolupament de projectes d’economia social i col·laborativa”.

Els socis de la cooperativa van celebrar el passat cap de setmana una assemblea ordinària. Les dones de la cooperativa van acordar durant la reunió impulsar un nou projecte, conegut com les coveïnes, que consisteix en una iniciativa que servirà per dinamitzar el poble més enllà de la mateixa activitat econòmica.

La primera de les activitats previstes serà la celebració de la revetlla de Sant Joan.

Els socis de la cooperativa, 33 en aquests moments, treballen també en la rehabilitació d’un allotjament rural i estan habilitant un espai de cohousing per als membres de la cooperativa.

El poble compta amb tres persones empadronades i ja són cinc els habitatges que s’han rehabilitat. El procés de recuperació es va donar a conèixer el mes d’octubre de l’any 2011.

tracking