SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó i expulsió per a un veí de Mollerussa per traficar amb cocaïna

L’acusat va ser detingut a Montsó amb un paquet que contenia 602 grams || Condemnat a cinc anys de presó i deu més sense poder entrar a Espanya

Imatge de la droga confiscada en l’operació.

Imatge de la droga confiscada en l’operació.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial d’Osca ha condemnat a cinc anys de presó i a l’expulsió d’Espanya per un període de deu anys un veí de Mollerussa, de 36 anys i nacionalitat marroquina, acusat de traficar amb droga a Lleida i Osca i al qual va detenir la Guàrdia Civil amb 602 grams de cocaïna valorada en 61.219 euros. El tribunal també li imposa el pagament d’una multa de 183.658 euros (el triple del valor de la droga que li van confiscar). L’home va ser detingut per la Guàrdia Civil el març del 2015, acusat de formar part d’una xarxa que es dedicava al tràfic. Segons els investigadors, el veí de Mollerussa venia la droga a petits traficants. La Guàrdia Civil el va detenir el 21 de març d’aquell any, quan arribava a la localitat oscenca i després de setmanes de seguiments. Al seu cotxe van trobar un paquet que contenia 602 grams de cocaïna. Posteriorment, van acudir a la capital del Pla d’Urgell per escorcollar el seu habitatge en el qual van trobar vuit telèfons mòbils, sis targetes d’identificació d’abonat, 440 euros en metàl·lic, dos bàscules de precisió i una màquina de comptar bitllets. Al costat d’ell, van ser detingudes unes altres sis persones, la majoria de Barbastre i Montsó, que van ser jutjades i condemnades per conformitat per l’Audiència, Provincial d’Osca, en un cas que va ser investigat pel jutjat de primera instància i Instrucció número 1 de Barbastre per un delicte contra la salut pública. El titular d’aquest jutjat va decretar el seu ingrés provisional a la presó després de passar a disposició. La Fiscalia sol·licitava inicialment per al veí de Mollerussa una condemna de set anys i mig de presó, sis pel delicte de tràfic de drogues i un i mig per pertinença a grup criminal. Després de l’acord amb la defensa abans de la celebració de la vista oral, va reconèixer els fets i va acceptar la pena, que preveu que quan accedeixi al tercer grau o se’n compleixin tres quartes parts es faci efectiva l’expulsió del país durant una dècada.

Una altra pena similar, en situació irregular i multa de mig milió? El veí de Mollerussa es trobava en situació irregular quan va ser detingut perquè tenia vigent una ordre d’expulsió per una condemna similar. Concretament, el setembre del 2012, també va ser condemnat pel mateix tribunal a una pena de cinc anys de presó que es va substituir per l’expulsió d’Espanya durant sis anys. Tanmateix, no va abandonar Espanya i va continuar amb la seua activitat delictiva. També li van imposar una multa de 370.125 euros. És a dir, que entre les dos condemnes acumula un deute de 556.000 euros. Una quantitat que es presumeix que no arribarà a pagar perquè s’ha declarat insolvent. Aquesta última condemna que s’ha imposat al lleidatà també preveu el decomís del vehicle, els diners que se li van confiscar a l’habitatge i la destrucció de la droga.

tracking