SEGRE

ENSENYAMENT

Cinquanta alumnes de Montferrer planten les classes per defensar l'escola alternativa

Les famílies veuen en el procediment contra la direcció del centre un intent de liquidar el model || Ensenyament assegura que no el qüestiona i que només investiga irregularitats en la gestió del menjador

Els alumnes van passar el matí en tallers que l’Ampa va organitzar a la sala d’actes de l’ajuntament.

Els alumnes van passar el matí en tallers que l’Ampa va organitzar a la sala d’actes de l’ajuntament.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinquanta alumnes de l’escola Rosa Campà de Montferrer, la majoria dels 79 inscrits, van plantar aquest dimarts al matí les classes en un acte de suport a la direcció del centre i de protesta contra Ensenyament. Aquestes famílies creuen que el procediment informatiu que la conselleria ha obert per investigar presumptes anomalies en la gestió de la direcció és en realitat un intent de liquidar el model d’educació alternatiu del col·legi. S’emmarca en el projecte Escola Nova 21, basat en conceptes com la col·laboració i l’aprenentatge a través d’experiències del qual formen part més d’una vintena de centres de Lleida.

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes va organitzar aquesta jornada “ludicoreivindicativa”. Hi va haver tallers amb activitats per als alumnes a la sala d’actes de l’ajuntament que van concloure a la tarda, quan van tornar a classe. Aquestes famílies atribueixen la investigació per suposades irregularitats a un grup de professors “que no se senten a gust amb el projecte educatiu”. Davant del temor que això suposi el final del model educatiu del centre, les famílies reclamen que l’escola “continuï amb la mateixa línia pedagògica”.

El departament, per la seua banda, va corroborar que va obrir la investigació després que part de l’equip docent alertés de possibles irregularitats, si bé el director dels serveis territorials de Lleida, Miquel Àngel Cullerés, va insistir que “no anem contra el programa educatiu, només recopilem informació sobre la gestió i organització del centre i del menjador escolar”. De fet, la Generalitat promou el model Escola Nova 21. Cullerés va assenyalar que aquest tipus de procediments requereixen el seu temps, va dir que el projecte educatiu és al marge i va apuntar que segurament haurà finalitzat abans de concloure el curs. La investigació analitza, per exemple, el cobrament de subvencions de beques de menjador.

Les atorga el consell i la gestió del servei és de l’Ampa. Aquesta entitat va assegurar sobre això que “hem entregat tota la informació que ens han requerit i ho tenim tot regularitzat”. Ensenyament va assenyalar que les famílies van rebre aquest dimarts també aquestes explicacions. Santi Calvo, representant de l’Ampa, va valorar que la mobilització ha servit perquè “la conselleria ens doni explicacions” (va afirmar que demà hi ha una altra reunió, cosa que el delegat va rebutjar) i “es comprometi a mediar per frenar tensions entre professors, pares i també alumnes”.

Un nou pati a Bellpuig per a una educació “vivencial” Els nous sistemes educatius tenen nombrosos exponents. A Bellpuig, l’escola Valeri Serra ha estrenat un pati de parvulari per potenciar un model basat en una educació vivencial i experimental. La directora, Mercè Hernández, i la coordinadora de parvulari, Montserrat Capell, van explicar que serà “un espai d’aprenentatge i no només de joc”, on “interactuar” amb l’entorn i aprendre a valorar-lo i respectar-lo. L’inauguraran el proper dia 10 de juny i inclou una caseta i un hort. Capell va voler recordar que és una reivindicació dels docents i va agrair la col·laboració de l’Ampa i de l’ajuntament. El centre anima els alumnes a participar en les decisions: aquest dimarts van celebrar una assemblea en la qual van batejar el nou espai com Megapati. A la vegada, l’escola bressol L’Escoleta redissenya les seues aules per adaptar-les a un nou model educatiu “holístic i viu”, informa Segre Tàrrega.

tracking