SEGRE

EMERGÈNCIES REIVINDICACIÓ

Interior salva 'in extremis' el tancament del parc del Pont després d'una protesta

Cinc-centes persones van tallar la via N-230 en suport als bombers voluntaris

Interior salva ‘in extremis’ el tancament del parc del Pont després d’una protesta

Interior salva ‘in extremis’ el tancament del parc del Pont després d’una protestaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un preacord que acabarà de perfilar-se dilluns en una nova reunió i que passa per un augment de personal va servir ahir per salvar ‘in extremis’ el tancament del parc de bombers voluntaris del Pont de Suert, amb el qual s’havia amenaçat a partir d’avui. Va arribar després que més de 500 persones tallessin l’N-230 com a mostra de suport.

La direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments va evitar ahir in extremis el tancament del parc de bombers voluntaris del Pont de Suert –l’únic de l’Alta Ribagorça–, a l’arribar a un preacord amb els afectats, que demanaven més personal per poder garantir el servei les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. El departament d’Interior va enviar un comunicat passades les deu de la nit amb el qual anunciava el principi d’acord pel qual els bombers voluntaris seguiran al parc fins dilluns a la tarda, quan es farà una nova reunió en la qual es fixarà el personal amb què comptaran en els pròxims mesos, fins que es decideixi el model definitiu.

Jordi Fabra, secretari general de l’Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (Asbovoca), va explicar en declaracions a aquest diari que “no es tracta d’una pròrroga, sinó d’un preacord que garanteix que el parc continuarà funcionant també a partir de dilluns”. “El preacord que s’ha d’acabar de definir passa per garantir l’operativitat del parc, i això significa més personal”, va afirmar.

L’acord va arribar a última hora de la tarda, després d’un tens dia de negociacions i protestes que va seguir la llarga reunió de tres hores que els bombers voluntaris van mantenir dijous amb Interior i que no va donar fruits. Durant el matí, es van succeir les converses i, al migdia, més de 500 persones es van afegir a la reivindicació dels bombers i van tallar l’N-230 al seu pas pel Pont de Suert durant una hora. Van simbolitzar així el temps que tardarien a arribar els serveis d’emergències de les àrees veïnes en cas de ser sol·licitats per una incidència en la comarca.

La marxa, convocada per la plataforma veïnal Volem Bombers, va reclamar a l’administració la dotació immediata de més efectius. Després del tall de la carretera, la marxa es va dirigir fins al parc de bombers sota els crits de “Volem bombers” i “Bombers voluntaris, no esteu sols”, on va finalitzar la concentració amb una ovació per als bombers voluntaris i els seus trenta-quatre anys de dedicació a la comarca.

Dotze bombers voluntaris van presentar una renúncia temporal Dotze bombers voluntaris dels quinze amb què compta el parc del Pont de Suert van presentar ahir al migdia la seua renúncia voluntària davant de l’ajuntament fins que la Generalitat aporti una solució definitiva a la seua demanda de més efectius. A disposició del parc van quedar tres bombers voluntaris que actualment estan inactius. Interior, per la seua part, va assegurar que el parc no es tancarà i que hi destinarà professionals o voluntaris d’altres parcs.

tracking