SEGRE

EMERGÈNCIES POLÈMICA

Sindicats de bombers consideren “il·legal” la solució del parc del Pont

Diuen que l’acord és “irresponsable” perquè “els voluntaris assumeixen unes responsabilitats que no els corresponen” || Mesura prevista fins al 31 d’agost

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els sindicats UGT-Bombers, CATAC, CCOO, CSI-F i COS van denunciar ahir que l’acord entre el departament d’Interior i els bombers voluntaris per evitar el tancament del parc del Pont de Suert és “una decisió il·legal i molt irresponsable, un greu error que només pot portar crispació i malentesos tant al col·lectiu de bombers professionals com de bombers voluntaris”. L’acord assolit el dilluns de la setmana passada estableix que fins al proper 31 d’agost la cobertura del parc es fa amb tres voluntaris, un del parc del Pont de Suert i els altres dos de parcs de la Regió d’Emergències de Lleida. A més, compten amb el suport puntual de funcionaris, segons va informar la direcció general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments.

UGT-Bombers, CATAC, CCOO, CSI-F i COS van emetre un comunicat conjunt “a l’estar en profund desacord amb la solució proposada”. Descriuen que la presència de voluntaris permanents perquè el parc estigui obert les 24 hores, “com si fossin bombers professionals, és una solució marcada per les presses i les pressions amb què el col·lectiu de bombers voluntaris assumeix unes funcions que no els corresponen”. Així mateix, consideren que amb l’acord “es transgredeixen totes les normes bàsiques de funció pública, del voluntariat i les relacions laborals”.

Per aquesta raó, afegeixen que la direcció general “no pot esperar al setembre per posar sobre la taula una solució definitiva perquè l’Alta Ribagorça tingui un parc de bombers com qualsevol altra comarca, amb bombers de guàrdia 24 hores els 365 dies de l’any”. Per això, exigeixen “la posada en marxa immediata d’un parc professionalitzat sense deixar de banda els bombers voluntaris de l’Alta Ribagorça, que continuaran sent necessaris per donar una resposta de la qualitat que es mereix la comarca”.

La direcció general de Bombers va declinar ahir valorar el comunicat. Finalment, els sindicats afegeixen que “qualsevol solució que no passi per garantir l’exposat ens obligarà a prendre totes les mesures que tinguem a l’abast, tant legals com de pressió”.

tracking