SEGRE

TRÀNSIT

Dos joves mortes i una altra crítica en un sinistre a l'N-240 a Juneda

L’accident va tenir lloc a primera hora en el quilòmetre 75 de la carretera i una tercera ocupant del turisme va resultar ferida crítica || Les víctimes mortals a les vies de Lleida augmenten un 60% aquest 2017

El cotxe en el qual viatjaven les víctimes va quedar convertit en ferralla després del xoc amb el camió.

El cotxe en el qual viatjaven les víctimes va quedar convertit en ferralla després del xoc amb el camió.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos joves de 20 i 23 anys d’origen francès van resultar mortes i una tercera ferida crítica aquest dilluns en l’enèsim accident de trànsit a la polèmica N-240, aquesta vegada al seu pas per Juneda.

En el brutal sinistre es van veure implicats un turisme i un camió, que van xocar frontalment. Segons van informar fonts del Servei Català de Trànsit (SCT), els fets van tenir lloc en el quilòmetre 75 de l’N-240 poc després de les 8.30 hores del matí, a l’altura del restaurant Torrent. Per causes que s’estan investigant, van col·lidir frontalment un turisme i un camió.

Aquest any 24 persones han mort a les carreteres de Lleida, 9 més que en el mateix període del 2016

Com a conseqüència de l’impacte, van morir la conductora i la passatgera posterior del turisme, les dos de nacionalitat francesa. A més, la passatgera davantera, també francesa i de 26 anys, va resultar ferida de caràcter crític i va ser traslladada a l’hospital Arnau, on al tancament d’aquesta edició estava ingressada a l’UCI, segons van informar fonts hospitalàries.

Les joves, veïnes de la zona de Tolosa, es dirigien a Port Aventura a passar les vacances i amb elles viatjava un altre cotxe d’amics. Per la seua part, el conductor del camió va resultar il·lès.

Cinc patrulles dels Mossos, set dotacions dels Bombers i quatre ambulàncies del SEM van treballar en el sinistre. Els Mossos van tallar l’N-240 en els dos sentits de la marxa i es van fer desviacions. Pocs minuts abans de les 11.00 hores la circulació va quedar restablerta.

Amb aquestes dos víctimes ja són 24 les persones que han perdut la vida a les carreteres de Lleida en el que va d’any, la qual cosa representa un augment del 60% respecte al 2016, quan van ser 15 els morts en el mateix període de temps. El d’aquest dilluns és un dels accidents més greus de l’any, juntament amb el del 18 d’abril a la Vall de Boí, on van morir dos motoristes també francesos.

Foment veu prioritari duplicar el tram i la Generalitat demana obres ja Duplicar la calçada de l’N-240 entre Lleida i les Borges serà ara la prioritat de Foment a Lleida, segons el ministre, Íñigo de la Serna, que va presidir la inauguració aquest dilluns del tram de l’A-14 entre Lleida i Rosselló. De la Serna va subratllar que trauran a concurs aquest mes l’estudi informatiu, tot i que va declinar avançar dates d’obres. Va dir que “no és una actuació senzilla” a causa de les nombroses interseccions i que buscaran la col·laboració dels ajuntaments. Va parlar del “tràgic accident” a Juneda i va donar les condolences a la família i amics de les víctimes, mentre que va assenyalar que la col·lisió va tenir lloc en una recta senyalitzada amb doble contínua. Al seu torn, la Generalitat va carregar contra el que considera una “indefinició” de terminis i obres. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va exigir un “programa clar” d’actuacions per posar fi a l’elevada accidentalitat de l’N-240 a Lleida. Va demanar la construcció de les rotondes pendents ja i el projecte de duplicació de la calçada de Lleida a Borges “sobre la taula aquest any”. Va dir que el tram entre Lleida i Juneda no té “cap complicació” i pot avançar-se.

El cotxe en el qual viatjaven les víctimes va quedar convertit en ferralla després del xoc amb el camió.

El cotxe en el qual viatjaven les víctimes va quedar convertit en ferralla després del xoc amb el camió.MAGDALENA ALTISENT

tracking