SEGRE

MEDI AMBIENT

Els Rurals investiguen a Os de Balaguer avisos sobre la presència d'un ós

Rastregen la zona amb un gos ensinistrat sense trobar indicis || Caçadors eviten l’àrea dels presumptes albiraments

Els Rurals investiguen a Os de Balaguer avisos sobre la presència d'un ós

Els Rurals investiguen a Os de Balaguer avisos sobre la presència d'un ós

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents Rurals investiguen si un ós ha aparegut al terme municipal d’Os de Balaguer, lluny dels hàbitats habituals d’aquesta espècie a la Val d’Aran i el Pallars Sobirà. Membres d’aquest cos de la Generalitat van rastrejar ahir la zona en la qual havien rebut avisos sobre presumptes albiraments, sense trobar indicis que corroborin la presència d’aquest animal. Després de recórrer-la amb l’ajuda d’un gos ensinistrat, estudien ara la possibilitat d’instal·lar trampes fotogràfiques.

Per la seua banda, caçadors de la localitat eviten per ara atansar-se al lloc, tant per precaució com per facilitar la tasca dels agents. Alguns apunten que l’ós podria haver sortit ja de la zona. Tant fonts dels Rurals com de l’ajuntament d’Os van assenyalar que, fa quatre anys, hi va haver ja un primer avís sobre la suposada presència d’un ós en aquest municipi de la Noguera, una cosa que no va poder verificar-se mai.

Des d’aleshores, hi ha hagut almenys un altre presumpte albirament per un turista barceloní, que tampoc es va corroborar sobre el terreny amb altres indicis, com ara petjades, pèl o excrements. En aquesta ocasió, van ser dos caçadors de la comarca els que van donar l’alarma divendres passat.

Arran d’aquest suposat albirament d’un ós, caçadors de la zona han compartit avisos a través de serveis de missatgeria mòbil com WhatsApp en els quals recomanen evitar temporalment les caceres a l’àrea compresa entre Sant Salvador i els Picons.

Les claus

  • Suposats albiraments durant quatre anys. En els últims quatre anys hi ha hagut tres presumptes albiraments d’un ós a Os de Balaguer. L’últim, divendres passat, per part de dos caçadors de la comarca.
  • Cap ha estat verificat. Lluny dels hàbitats de l’ós. La població d’óssos al Pirineu lleidatà es distribueix entre Aran i el Pallars Sobirà, per bé que se n’han albirat alguns exemplars de forma ocasional a l’Alta Ribagorça. 
Vista del poble d’Os de Balaguer.

Vista del poble d’Os de Balaguer.SEGRE

tracking