SEGRE

EMERGÈNCIES

Greu un adolescent de 15 anys al llançar-se a una piscina a Alpicat

Va succeir en una instal·lació desmuntable al col·legi Terraferma, que investigarà el que ha succeït || Va ser evacuat al Vall d’Hebron, on està ingressat a l’UCI

Imatge d’arxiu del col·legi Terraferma.

Imatge d’arxiu del col·legi Terraferma.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un adolescent de 15 anys i veí de Lleida es troba ingressat a l’hospital Vall d’Hebron en estat greu després de tenir divendres passat un accident al llançar-se a una piscina a Alpicat. Segons van informar a aquest diari fonts del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), els fets van tenir lloc cap a dos quarts de nou del vespre al recinte del col·legi Terraferma.

El jove, alumne del centre, hi havia anat a la tarda amb altres companys de tercer d’ESO, després que des de la direcció se’ls cedís l’espai del camp de futbol per jugar, com havia ocorregut en altres ocasions i com es fa per a diferents activitats.

El centre havia cedit el camp de futbol a un grup d’alumnes, però no l’ús de cap piscina

En un moment determinat, l’adolescent se’n va anar a banyar a una piscina, desmuntable i d’aproximadament un metre i mig de profunditat, però al llançar-se es va colpejar amb el terra. Després de rebre l’avís de l’ocorregut, el SEM va traslladar al lloc dos ambulàncies i els sanitaris van atendre el jove.

Després d’això, es va decidir l’evacuació a Barcelona, concretament al Vall d’Hebron, on va quedar ingressat a l’UCI de Pediatria en estat greu. No obstant, i segons van informar ahir fonts hospitalàries, posteriorment va ser traslladat a la mateixa unitat però de la planta de Traumatologia.

El director del centre, Jordi Ferraz, va explicar a SEGRE que investigaran el succés, ja que el col·legi té instal·lada una piscina desmuntable, amb tanques i cadenat, que està destinada exclusivament al camp d’estiu que organitza i l’ús del qual no s’havia cedit en aquest cas. No obstant, es desconeix si l’accident es va produir en aquesta piscina o en una altra que s’hauria pogut muntar aquella mateixa tarda també sense autorització.

Accident a Rosselló D’altra banda, una persona va haver de ser evacuada aquest dilluns al matí a l’hospital Arnau de Vilanova al tenir un accident en una piscina de Rosselló. Segons van informar fonts hospitalàries, es trobava ingressat en observació.

tracking