SEGRE

ADMINISTRACIONS

El Talladell votarà la setmana que ve per 'refer' l'EMD

Eleccions per rellevar els quatre vocals dimitits || La junta torna a suspendre’s per falta de quòrum al no anar-hi l’‘alcalde’

La junta va tornar a suspendre’s ahir per l’absència del president.

La junta va tornar a suspendre’s ahir per l’absència del president.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del Talladell votaran la setmana que ve, amb tota probabilitat l’1 de setembre, per refer la junta de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) amb l’elecció de quatre nous vocals que substitueixin els que van dimitir el juny passat.

Així ho van confirmar aquest dimarts fonts de l’ajuntament, a l’espera de convocar aquesta elecció de forma oficial. Serà la primera en què els vocals obtindran el càrrec a través de les urnes.

Aquesta votació excepcional respon a una situació que també ho és: els dos vocals que queden a l’EMD qüestionen el president que exerceix com a alcalde pedani, Francesc Rodríguez, i volen retirar-li tota retribució al considerar que no compleix les seues obligacions.

Tenen majoria per fer-ho, però no ho poden sotmetre a votació si l’alcalde no es presenta a les sessions de la junta. Sense Rodríguez, no assoleixen el quòrum mínim de tres membres, la qual cosa obliga a suspendre-les. Això és el que va succeir divendres passat i es va repetir aquest dimarts al matí. Aquest diari va intentar sense èxit obtenir la versió del president.

Els qui vulguin formar part de la junta podran presentar-se com a candidats fins al dia 1

Després de dos intents fallits, la votació per deixar sense retibuciones Rodríguez passarà a la pròxima sessió de la junta, sigui ordinària o extraordinària. Tanmateix, només nomenar nous vocals garanteix el final d’aquesta situació de bloqueig.

Fins ara, els veïns només votaven el president a les eleccions municipals. Aquest, al seu torn, proposava els membres de la junta a l’ajuntament i els grups polítics els nomenaven segons la representació de cada un.

Tanmateix, hi havia un acord tàcit entre el consistori i l’EMD segons el qual els partits ratificaven els vocals que proposava el president. Els que Rodríguez va proposar el 2015 han marxat o bé s’oposen a ell.

Els qui vulguin formar part de la junta poden presentar-se com a candidats fins a l’1 de setembre, dia en què està previst que els veïns votin. El mateix dia està previst sotmetre el president a una qüestió de confiança, si bé serà merament simbòlica i no tindrà efectes jurídics.

tracking