SEGRE

MUNTANYA ACCIDENT

Ferit greu un esquiador al xocar amb un canó de neu a Port Ainé

El jove, de 29 anys, va ser evacuat en helicòpter pel SEM a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida || Va perdre el control quan esquiava a la pista de l’Estadi

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de l’estació d’esquí de Port Ainé.

Imatge d’arxiu de les instal·lacions de l’estació d’esquí de Port Ainé.S. SAURAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un esquiador de 29 anys va resultar ferit greu ahir al tenir un accident a l’estació de Port Ainé. Segons van explicar fonts de l’estació i dels serveis d’emergències, l’incident es va produir minuts abans de les tres de la tarda a l’estació. Pel que sembla, el jove estava amb un grup practicant l’esquí a la pista de l’Estadi. Per causes que es desconeixen, quan baixava, l’esquiador va perdre el control i va acabar xocant contra un canó de neu artificial.

En un primer moment, va ser atès pel mateix personal mèdic de l’estació, al consultori que hi ha a les pistes. Tanmateix, aquest personal va decidir alertar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) davant de la necessitat que l’esquiador fos evacuat a un hospital amb els primers símptomes de pèrdua de consciència. El SEM va rebre l’avís a les 15.48 hores i va anar al lloc amb un helicòpter, que va traslladar el ferit en estat greu a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Just dissabte, un esquiador va ser rescatat pels Bombers de la Generalitat al caure a la Coma del Forn, a Lladorre, al Pallars Sobirà. El jove es trobava amb un grup de deu persones i es va fer una ferida al genoll, per la qual cosa va ser evacuat en helicòpter per un equip del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers.

En aquesta època de l’any, hi ha gran afluència de públic a les estacions, de manera que hi ha més possibilitats que es produeixi un accident. No obstant, fins al moment el més greu que ha tingut lloc a Lleida és el d’ahir a Port Ainé.

A finals del mes de desembre, els Bombers van rescatar en helicòpter dos esquiadors accidentats fora de pistes de l’estació de Baqueira. Un d’ells es va accidentar al precipitar-se una placa de gel i va ingressar a l’hospital de Vielha amb policontusions. L’altre sinistre, que es va produir amb una hora i mitja de diferència, també va ser fora de pistes en una caiguda que va causar fractures a l’esquiador.

Els serveis d’emergències i els responsables de les pistes d’esquí insten els usuaris a extremar la prudència, utilitzar els sistemes de seguretat, com els cascos, i tenir més precaució a les zones que no compten amb indicacions.

tracking