SEGRE

La retirada del monòlit a Castelló de Farfanya, mesura cautelar del jutge

L’atestat de la Guàrdia Civil vincula Babia amb Terra Lliure

Julià Babia.

Julià Babia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La retirada del monòlit de Castelló de Farfanya en homenatge a Julià Babia a petició d’un jutge de l’Audiència Nacional és una mesura cautelar que hauria demanat el magistrat en consideració a l’article del codi penal que ho permet per tal que s’elimini tot allò que pugui ser considerat “enaltiment del terrorisme”. Així ho va explicar ahir Carles López, advocat d’un dels investigats per la seua participació en l’homenatge a Babia en el qual es va col·locar el monòlit el 2017. Segons López, la Guàrdia Civil va emetre un atestat en el qual es vincula Babia amb Terra Lliure, encara que mai va militar en aquesta organització i només va formar part del Moviment de Defensa de la Terra (MDT).

El jutge de l’Audiència Nacional es basa en aquest atestat per demanar que es retiri el monument per presumpte “enaltiment del terrorisme”. Un dels fets que vinculen Babia amb Terra Lliure són unes declaracions de Marcel·lí Canet (conductor del vehicle en el moment de la mort de Babia a Castelló) quan va ser interrogat per un atemptat a Igualada. Canet va apuntar que els explosius es van guardar a la seu de l’MDT a Barcelona perquè qui els havia de custodiar va morir en un accident de trànsit, encara que ho va dir sota tortura, segons l’advocat. Canet va ser condemnat per l’atemptat de Terra Lliure a les Borges.

Per la seua part, ERC a Lleida va lamentar “que l’Audiència Nacional vulgui que es retiri el monòlit” i va remarcar que Babia “no va cometre cap delicte de sang”. L’alcaldessa, Cristina Lafay, governa amb Acord Municipal, marca blanca d’ERC a les municipals.

Julià Babia.

La retirada del monòlit a Castelló de Farfanya, mesura cautelar del jutge

tracking