SEGRE

El Parlament reclama que l'AVE barat pari a Lleida

Aprovada per unanimitat una proposta iniciada per Cs || La cambra recolza Aran com a patrimoni mundial de la Unesco

Imatge d’arxiu d’un tren AVE aturat a l’estació de Lleida-Pirineus.

Imatge d’arxiu d’un tren AVE aturat a l’estació de Lleida-Pirineus.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de Territori del Parlament va aprovar ahir per unanimitat una proposta de resolució perquè la Generalitat reclami al ministeri de Foment que l’anomenat AVE barat, conegut com a EVA, tingui parada a Lleida. L’exministre de Foment del PP Íñigo de la Serna va anunciar fa uns mesos la posada en marxa del servei d’alta velocitat entre Madrid i Barcelona a preus més assequibles que els d’AVE (fins a un 25% més barats) el 2019 amb la previsió que únicament tingui una altra parada, a Camp de Tarragona. Això va portar institucions i representants de diferents col·lectius a reclamar que inclogués també l’estació de Lleida-Pirineus, tenint en compte l’elevat volum d’usuaris que han tingut els serveis d’alta velocitat, AVE i Avant, des de fa 14 anys (més de 10 milions de viatgers).

Javier Rivas, diputat per Lleida de Cs, promotor de la proposta de resolució, va defensar també un altre escrit (igualment aprovat per unanimitat) perquè els trens Avant arribin a la futura estació de l’aeroport del Prat. En canvi, no va prosperar la proposició perquè la Generalitat lideri una taula sectorial per desencallar l’A-14.

Val d’Aran

En un altre ordre de coses, la comissió de Cultura va aprovar també per unanimitat donar suport a la candidatura de la Val d’Aran com a patrimoni natural i cultural de la Unesco. La iniciativa de presentar la candidatura va sorgir del Conselh Generau el 2017.

tracking