SEGRE

INSTITUCIONS JUSTÍCIA

Reñé dimiteix com a president de la Diputació de Lleida

Fa un pas al costat abans que el jutge decideixi si li imputa algun càrrec en la causa oberta contra 24 persones || Tot apunta que a finals d’aquest mes començaran a declarar els investigats

Imatge del president de la Diputació, Joan Reñé, ahir a Maials.

Imatge del president de la Diputació, Joan Reñé, ahir a Maials.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha decidit fer un pas al costat i dimitir avui mateix del seu càrrec per preservar l’honorabilitat de la institució, fins i tot abans que el jutge decideixi si li imputa algun càrrec en la causa oberta contra una vintena de persones per corrupció, alteració de contractes públics i blanqueig de diner, i per la qual va ser detingut durant unes hores el passat dia 2 d’octubre juntament amb altres representants polítics i tècnics de l’ens provincial i empreses de les comarques lleidatanes.

Reñé insisteix en la seua presumpció d’innocència i en la seua honorabilitat personal i pública i recorda que tots els contractes i obres de la corporació són aprovats i firmats per tècnics i funcionaris públics i que, a més, tant la junta de govern com el ple tenen sempre l’última paraula i que el seu patrimoni personal i ingressos són públics i que no hi ha cap enriquiment il·lícit, la qual cosa espera demostrar si el jutge finalment li imputa algun càrrec.

Per la causa oberta contra una vintena de persones encara per declarar davant del jutge que porta el cas

Malgrat això, opta per quedar-se només com a diputat perquè ni el seu partit, el PDeCAT, ni l’ens provincial puguin veure’s perjudicats per aquest cas. Aquesta decisió desactiva la moció de censura que impulsa ERC i que no tenia cap possibilitat de prosperar, ja que per presentar-la es necessita una majoria absoluta de tretze diputats, que només sumen tota l’oposició per complet i ni PP ni els diputats del PSC no estaven disposats a donar-li suport (vegeu el desglossament). A més, el diputat de la CUP, Joel Jové, va renunciar al seu càrrec en l’últim ple i la formació està pendent de la presa de possessió de Josep Cabré en la sessió prevista per divendres de la setmana que ve.

La causa investiga uns presumptes cobraments de comissions en l’adjudicació d’obres públiques. La investigació deriva d’una querella de la Fiscalia partint d’una denúncia anònima.

El PSC dóna suport a la moció però els seus diputats se’n desmarquen La cúpula del PSC va anunciar ahir que donaria suport a la moció de censura contra Reñé que impulsa Esquerra. “O dimiteix o ens sumarem a la moció”, van assegurar fonts del partit, els qui van apuntar que “en cas que finalment ERC no la presentés, ho farem nosaltres”. Així mateix, van afirmar que si es presenta i no prospera buscaran un candidat de consens que pugui rebre el vot favorable de la majoria dels diputats. No obstant, Enric Colom, portaveu del PSC a la corporació, va assegurar que “si no hi ha una imputació” secundaran la moció, encara que les fonts del PSC van assegurar que el vot el decidirà el partit. Així mateix, Ángeles Ribes (Cs) no descarta donar suport a la moció i Dolors López (PP) va assenyalar que Reñé “ha de dimitir” abans d’arribar a una moció.

tracking