SEGRE

POLÍTICA

Reñé presenta la seua renúncia com a president de la Diputació de Lleida

El ple haurà de votar el seu cessament

Reñé en una visita a Maials.

Reñé presenta la seua renúncia com a president de la Diputació de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El fins ara president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, del PDeCat, detingut i posat en llibertat a l’espera de càrrecs dimarts de la setmana passada en el marc d’una investigació sobre presumptes cobraments de comissions d’empreses per adjudicacions i donacions a la fundació CatDem, ha presentat aquest dijous la seua renúncia al càrrec en el registre de la institució, com ha avançat SEGRE.

"Està registrada", ha explicat Reñé, que donarà els detalls sobre la seua renúncia aquest dijous a la tarda en roda de premsa.

"L’he presentat com a president de la Diputació, ja decidirem si continuo de diputat o no. La renúncia és de president de la Diputació i està entrada aquest migdia", ha assegurat.

"La renúncia es presentarà en el pròxim ple, que és qui em va nomenar i és el ple el que ha d’acceptar-la i fins llavors jo seré president encara", ha afegit..

Dimecres a la nit, Reñé havia avançat als alcaldes del seu partit la seua intenció de presentar la renúncia aquest dijous amb un missatge en el qual assenyalava que havia pres una decisió dura però meditada després de les tensions externes, però també de les internes, els explicava que les "calúmnies" que se li imputen són falses i els demanava temps i confiança.

Precisament aquest dijous el Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida, que porta la investigació per la qual Reñé i unes altres 23 persones van ser detingudes la setmana passada, ha aixecat el secret de sumari del cas en el qual també han estat citades a declarar unes altres 20 persones.

tracking