SEGRE

SALUT PERSONAL

El CAP de Sort, 2 mesos amb la meitat de metges al no poder cobrir baixes

La falta de personal temporal afecta el conjunt del Pirineu i zones rurals

Imatge del CAP de Sort.

Imatge del CAP de Sort.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre d’assistència primària (CAP) de Sort ha passat aquest any més de dos mesos amb la meitat del personal que té assignat, dos metges al matí i dos a la tarda. Així ho afirma el sindicat UGT, en una carta a un responsable de Salut en la qual adverteix que el CAP ha passat 64 dies en el que va d’any “amb només un metge al matí i un a la tarda”, i que en aquest període només hi ha hagut “tretze dies amb dos metges en cada torn”. Tant fonts sindicals com de la conselleria van apuntar que això es deu a la falta de facultatius disposats a cobrir temporalment els que estan de vacances o de baixa per malaltia.

Així, fonts de l’organització sindical van lamentar que “ara que hem superat l’època en què no hi havia diners per a contractacions, el que falten són professionals disposats a venir al Pirineu”.

Per la seua part, el gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Jordi Cortada, va apuntar que la falta d’interessats a cobrir places de forma temporal és generalitzada.

“Es dóna en el conjunt del Pirineu i en zones rurals, però també en determinades zones urbanes, com l’àrea metropolitana nord”, va apuntar. Això succeeix malgrat que els facultatius que acudeixen a comarques de muntanya reben un complement específic.

La preocupació per l’escassetat de metges al Pirineu i el conjunt de Lleida ha arribat també al Parlament (vegeu el desglossament).

Un any per idear un pla que eviti la marxa de professionals Salut admet que les condicions laborals més favorables d’“altres territoris de l’Estat i països” afecten la seua capacitat de “retenir” professionals del sector mèdic. En resposta a una pregunta parlamentària del PSC, la consellera, Alba Vergés, afirma reformar l’estratègia de recursos humans és un “objectiu prioritari”. En aquest sentit, va indicar que han iniciat contactes amb les parts implicades i que esperen elaborar un pla de treball en un any que contribueixi a “unes condicions atractives per fidelitzar” els especialistes.

tracking