SEGRE

TRANSPORTS INCIDÈNCIES

Un altre acte vandàlic a la línia de Manresa obliga a suspendre un tren de Cervera a Lleida

Uns grafiters van pintar la part frontal de la cabina, la qual cosa impedia la visibilitat al conductor || Transbord per carretera per a 62 passatgers després de l’enèsim atac a un comboi a la Segarra

Les pintades al tren de Cervera a Lleida impedien al maquinista veure-hi a través del parabrisa.

Les pintades al tren de Cervera a Lleida impedien al maquinista veure-hi a través del parabrisa.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nou acte vandàlic a la línia de Manresa va obligar ahir a suspendre la circulació del primer tren del dia entre Cervera i Lleida. Es tracta d’un dels assalts habituals per part de grafiters al Cerverí, que és l’últim comboi que arriba a la nit a la capital de la Segarra i el primer que surt al matí a les 06.55 hores cap a Lleida. En aquest cas, l’enèsim que es registra en aquesta línia, la diferència va ser que en aquesta ocasió els responsables dels fets van pintar també la part frontal de la cabina, la qual cosa impedia la visibilitat del conductor. Aquest fet va obligar Renfe a cancel·lar la sortida del tren i a habilitar transport alternatiu per carretera amb autocar fins a Lleida, fet que va provocar que els seixanta-dos passatgers del tren arribessin a la capital del Segrià amb quaranta minuts de retard, aproximadament. Els usuaris afectats van lamentar aquestes incidències i un d’ells va assegurar que “la part dolenta és que ho paguem els que no en tenim la culpa, mentre que els que pinten els trens entren per una porta i surten per una altra”. Renfe ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra i fonts de l’empresa van assegurar que la resta de combois van circular amb normalitat.

L’acte vandàlic d’ahir no és el primer que es registra a la línia de tren a Barcelona per Manresa. De fet, el mes d’abril passat els Mossos i la Policia Local de Cervera van denunciar un home de trenta anys al sorprendre’l, amb dos joves més sense identificar, pintant un tren a les 02.30 hores d’un diumenge i l’any passat també van detenir tres joves d’entre vint-i-tres i vint-i-cinc anys per atacs vandàlics similars als quals els agents van intervenir quaranta-set pots de pintura (vegeu el desglossament).

Fa uns mesos es va reparar la senyalització de l’estació de Cervera i ja torna a estar inutilitzable

Els assalts a l’estació de Cervera són una constant i tenen un cost milionari per a Renfe (que es fa càrrec de la neteja dels trens) i Adif, que repara desperfectes a les estacions. Fa només uns mesos es va pintar i reparar l’edifici i la senyalització i aquesta última ja és totalment inutilitzable a causa de les pintades. També estan plens de pintura els vidres de l’ascensor que permet als usuaris accedir al pas subterrani que comunica amb l’estació d’autobusos. L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha lamentat en diverses ocasions els continus atacs que es registren a l’estació.

L’última incidència d’aquestes característiques de la qual es té constància va ser el gener de l’any passat i va afectar uns quinze passatgers.

tracking