SEGRE

TRIBUNALS REVELACIÓ DE SECRETS

El protètic dental que va gravar empleades accepta en el judici dos anys de presó

Les víctimes sol·liciten que se’l condemni a quatre anys i la magistrada haurà de dictar ara sentència

Imatge d’arxiu d’una de les clíniques on van ocórrer els fets, que ja estan tancades.

Imatge d’arxiu d’una de les clíniques on van ocórrer els fets, que ja estan tancades.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El propietari de tres clíniques dentals a Bellpuig, les Borges Blanques i el Pont de Suert actualment tancades va reconèixer ahir davant de la jutge que va col·locar càmeres de vídeo ocultes als banys i als vestidors dels seus centres per espiar empleades i va acceptar que li sigui imposada una condemna de dos anys de presó. Tanmateix, el representant legal de tres de les víctimes, dos empleades i la filla d’una d’elles, va mantenir en el judici la petició de quatre anys de presó, de forma que no es va assolir cap conformitat i la jutge ara haurà de dictar sentència. R.G.A., propietari de les clíniques Novadent i protètic dental de professió, va ser jutjat ahir per un delicte continuat de descobriment i revelació de secrets, com va avançar SEGRE.

La vista oral es va celebrar al jutjat penal 2 de Lleida. La Fiscalia, que inicialment sol·licitava una condemna de quatre anys de presó, i la defensa van arribar a un acord a què no es va sumar l’acusació particular, exercida per l’advocat Marc Torres, del despatx Torres Nadal Advocats.

L’acusat va reconèixer els fets i va arribar a un acord a què no es va sumar l’acusació particular

El Ministeri Públic i la defensa entenen que s’ha d’aplicar l’atenuant molt qualificat de dilacions indegudes perquè la celebració del judici s’ha demorat sense motiu després que l’abril del 2017 finalitzés la instrucció. En canvi, el lletrat de les víctimes entén que no pot aplicar-se aquest atenuant. L’acusat, després de l’acord entre el seu advocat i el fiscal, també va acceptar pagar una multa de 1.800 euros i indemnitzar cadascuna de les quatre empleades amb 3.000 euros.

L’acusació particular va sol·licitar que la multa sigui de 10.800 euros i que indemnitzi les tres víctimes, cosa que representa un total de 50.000 euros pels danys morals, ja que arran d’aquests fets les empleades van estar de baixa per un trastorn d’ansietat.

Van trobar 1.043 vídeos i 43.358 fotogrames de caràcter íntim Els Mossos d’Esquadra van trobar a l’ordinador de l’acusat 1.043 vídeos i 43.358 fotogrames amb la imatges de caràcter íntim de les treballadores. La filla d’una de les empleades de la clínica de Bellpuig, de 7 anys, va descobrir la càmera oculta a l’anar al bany i va alertar la seua mare, la qual cosa va servir per destapar el cas. Estaven col·locades sota el lavabo, en un lloc on els adults no poguessin detectar els dispositius. L’acusat classificava les imatges i els vídeos obtinguts d’aquesta forma en carpetes amb el nom de cada víctima. El protètic dental va ser arrestat pels Mossos d’Esquadra l’agost del 2016, com va avançar aquest diari, acusat d’un delicte de descobriment i revelació de secrets i també de pornografia infantil. Finalment, es va desestimar aquest últim delicte perquè no havia difós les imatges obtingudes.

tracking