SEGRE

POLÍTICA ELECCIONS MUNICIPALS

ERC i CUP, junts en una sola candidatura a les Borges

També amb independents sota el paraigua de Primàries || Si es formalitza, cap dels dos partits presentarà llista

Rufián crida a convertir ERC en “primera força” municipal - El diputat d’ERC Gabriel Rufián va fer una crida a convertir el seu partit en “primera força” municipal com a mitjà per “continuar avançant cap a a la independència”.  ...

Rufián crida a convertir ERC en “primera força” municipal - El diputat d’ERC Gabriel Rufián va fer una crida a convertir el seu partit en “primera força” municipal com a mitjà per “continuar avançant cap a a la independència”. ...ERC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Regidors d’ERC i la CUP de les Borges Blanques opten a la reelecció a les pròximes municipals, però no sota les sigles dels seus respectius partits. Formen part de la candidatura de Primàries Catalunya, que han impulsat l’ANC i el CDR de la capital de les Garrigues. Els edils republicans Salvador Noguera i Enric Farran, així com Josep Ramon Farran (CUP), hi figuren al costat d’uns altres sis candidats. Entre ells hi ha militants i simpatitzants dels dos partits i algun independent.

Els inscrits com a votants han d’elegir avui els que conformaran la candidatura, encara que els nou candidats són menys que els tretze escons que conformen el consistori de les Borges. Tant ERC com la CUP han donat el vistiplau que els seus militants formin part d’aquesta candidatura. Si es formalitza, cap de les dos formacions presentarà llista a la capital de les Garrigues. En canvi, sí que ho farà el PDeCAT, que governa amb majoria absoluta. Les entitats que impulsen el procés de primàries van temptejar sense èxit aquest partit per intentar formar una llista unitària. L’alcalde, Enric Mir, no ha anunciat encara si opta a la reelecció, encara que el seu partit ho dóna per fet.

Miquel Serra i Anna Maria Calvís, candidats a la llista d’ERC per a les eleccions europees

ERC només s’ha afegit a la iniciativa de Primàries a les Borges. La CUP, en canvi, també utilitza aquesta fórmula per impulsar una llista de confluència a Guissona. Hi ha altres llistes de Primàries a Lleida, Rosselló i Tàrrega (aquesta última amb un sol candidat). D’altra banda, ERC va elegir l’alcalde d’Alcarràs, Miquel Serra, i l’alcaldessa de Menàrguens, Anna Maria Calvís, per a la seua llista a les eleccions europees juntament amb Bildu i BNG.

tracking