SEGRE

SUCCESSOS SOBIRANISME

Arranquen els nous senyals de 'Pareu' de Torrelameu

Una dotzena d’encaputxats destrossen símbols independentistes també a Torrefarrera || Els Mossos d’Esquadra els identifiquen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’encaputxats va arrancar la matinada passada els senyals de “Pareu” instal·lats a Torrelameu per substituir els de “Stop”, i també van arrancar i van destrossar plaques dels carrers amb el nom dels polítics independentistes a la presó i a l’estranger, així com els llaços grocs i les banderes estelades penjades a la població amb motiu de la fira de la República Catalana i del Freedom Festival, del cap de setmana passat. Els mateixos fets van succeir a Torrefarrera, on també es van eliminar els llaços grocs que pengen dels fanals i es van arrancar les pancartes del balcó de l’edifici consistorial, unes de les quals reclamava la llibertat per als polítics presos. Una dotzena de persones van ser identificades pels Mossos d’Esquadra mentre duien a terme les diferents accions, arran de l’avís d’un veí de Torrelameu. Els autors dels fets, que van tenir lloc entre les dos i les tres de la matinada de dilluns passat, provenen de l’àrea metropolitana de Barcelona i “venien organitzats i amb un objectiu clar, igual com ho fan en altres llocs de Catalunya”, segons va explicar l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes.

L’ajuntament va qualificar aquesta acció de “catalanofòbica i feixista” i va presentar una denúncia davant dels Mossos per reclamar l’import dels danys ocasionats. La policia autonòmica no va poder recuperar els senyals de “Pareu”, encara que va poder localitzar la pancarta que hi havia a l’entrada del poble amb el lema “Municipi de la República Catalana”, que també va ser sostreta. Els autors de l’atac van registrar els fets en un vídeo que ahir van penjar a les xarxes socials.

El material aplegat per la dotzena de denunciats ahir.

El material aplegat per la dotzena de denunciats ahir.SEGRE

tracking