SEGRE

El Pallars qualifica de "terrible" la marxa del Doctor Music

La Diputació de Lleida garanteix que els 200.000 euros que hi havien de destinar al festival no ''s'esfumaran''

Dos vaques pasturant amb flotadors a les articulacions pels prats d'Escalarre on s'hauria de fer el Doctor Music Festival.

El Pallars qualifica de "terrible" la marxa del Doctor MusicPlataforma a favor del Doctor Music Festival a Escalarre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotelers i el sector turístic del Pallars Sobirà han qualificat la possible marxa del Doctor Music Festival dels prats d'Escalarre al circuït de Montmeló com una ''pèrdua terrible''. El president de la Federació d'Hostaleria, Josep Castellarnau, ha assegurat que els establiments de la zona tenien el 80% de les reserves venudes, tant al Sobirà com a les comarques veïnes de la Val d'Aran i el Pallars Jussà.  Castellarnau ha explicat que els hotels, cases rurals, càmpings i allotjaments turístics ho tenien ''tot reservat per al festival i ara de cop i volta això ha canviat perquè se l'emporten''. Aquesta marxa suposarà pel Pallars Sobirà l'anul·lació de totes les reserves per als dies del certamen que està programat per l'11, 12, 13 i 15 de juliol als prats d'Escalarre, a la Guingueta d'Àneu.

La promotora del Doctor Music no ha comunicat res encara al sector turístic tot i que al seu dia els van demanar col·laboració i es van fer reunions per instar-los a bloquejar les reserves per les dates del festival i també amb anterioritat i posterioritat per acollir tot el personal que hauria de treballar en el muntatge i desmuntatge de la infraestructura prevista per a 55.000 persones. Segons Castellarnau això s'ha traduït amb què els hotels i els càmpings només han pogut garantir un 10% de les reserves als clients habituals ja que el 90% restant estaven reservades per a Doctor Music. Això suposarà que a principis de juliol hi haurà molt poca ocupació turística a la zona.

La Plataforma que s'ha creat per reclamar que el Doctor Music Festival es quedi a Escalarre ha assegurat que manté la protesta programada per dissabte amb una marxa lenta de cotxes des de Tremp fins als prats on s'hauria de fer el festival.  En aquest sentit, han difós aquest dimecres unes imatges crítiques amb el veto de l'Agència Catalana de l'Aigua pel risc d'inundabilitat dels terrenys del festival on es poden veure vaques i vedells pasturant-hi amb flotadors enganxats al cos i a les articulacions per no ofegar-se.

Foto: Plataforma a favor del Doctor Music Festival a Escalarre

D'altra banda, fonts de la Diputació de Lleida han indicat que des de la institució estaran al costat de les decisions que es prenguin al territori davant la possible marxa del festival i han indicat que demà dijous seran a la reunió d'alcaldes convocada a Sort amb presència del diputat i alcalde de Rialp, Gerard Sabarich. Així mateix han anunciat una reunió amb els afectats de forma ''immediata''. Respecte a la partida econòmica de 200.000 euros que s'havia de destinar per a la celebració de festival, les mateixes fonts han indicat que en cas que no es faci, ''no s'esfumarà'' i caldrà veure que se'n fa, però ''serà per al territori''.

tracking