SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

Investiguen la demolició de l'Arc d'Adà de Llardecans

La policia científica dels Mossos i tècnics de Cultura || L’IEI assumeix el projecte de recuperació i reconstrucció de l’arc

Els tècnics i la policia científica, durant els treballs d’investigació d’ahir al matí.

Els tècnics i la policia científica, durant els treballs d’investigació d’ahir al matí.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la policia científica dels Mossos d’Esquadra i tècnics de la conselleria de Cultura i Patrimoni a Lleida es van personar ahir a la zona on estan escampades les pedres que van conformar l’Arc d’Adà de Llardecans, enderrocat diumenge passat entre les 11.00 i les 13.00 hores, segons va explicar l’alcaldessa, Carme Pinyol.

Tot apunta que l’ensorrament va ser causat pel xoc d’un vehicle ja que s’han trobat restes de pintura roja i blava, així com vidres i parts de retrovisor. Si va ser un accident o de forma premeditada ho diran els informes dels Mossos, va indicar Pinyol, que no descarta cap possibilitat.

Mentrestant, l’ajuntament ha precintat la zona i ha cavat una rasa per impedir l’accés al lloc a qualsevol vehicle. L’objectiu és mantenir les pedres intactes, ja que es conserven totes, de cara a una futura reconstrucció. Així mateix, l’IEI assumirà la redacció del projecte de recuperació i reconstrucció de l’arc com a pas previ a la seua execució en el menor temps possible. L’Arc d’Adà és un dels elements més emblemàtics de la zona. Data del segle XII i és un dels pocs vestigis que queden d’una antiga fortalesa àrab.

tracking