SEGRE

MUNICIPIS POLÈMICA

L'alcaldessa de Castelló de Farfanya critica l'origen àrab del seu successor

ERC reprova el text “racista” de Lafay contra l’alcaldable que la rellevarà

Cristina Lafay.

Cristina Lafay.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Dubto molt que un jove algerianocatalà, musulmà, amb una mare convertida a l’Islam fa molt temps i el pare del qual ha estat imam de la mesquita de Balaguer sigui un republicà convençut. No m’ho crec!!” L’alcaldessa de Castelló de Farfanya, Cristina Lafay, va publicar aquestes paraules divendres passat a Facebook. Criticava d’aquesta manera que Esquerra hagi escollit un nou candidat, Omar Noumri, per liderar la llista d’Acord Municipal (independents vinculats a ERC) en aquesta localitat de la Noguera. El partit ha reprovat el text de Lafay al considerar-lo “racista” i “xenòfob”.

ERC de la Noguera va emetre un comunicat en el qual va condemnar els “atacs personals de contingut racista” de Lafay contra Noumri i va defensar la “igualtat d’oportunitats i la justícia social” sense distinció de “llengua, religió, origen o orientació sexual”. Així mateix, va expressar suport al nou alcaldable. La publicació de Lafay va rebre també crítiques de la diputada d’ERC i alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, Montserrat Fornells, que va respondre que “tots tenen cabuda dins del republicanisme”.

Tant Lafay com Noumri optaven a liderar la candidatura d’Acord Municipal a Castelló de Farfanya. La militància republicana va preferir aquest últim. Fonts de la formació van indicar que va aconseguir més vots que l’alcaldessa a l’elecció que va portar a terme l’agrupació comarcal de la Noguera. ERC va apuntar que la primera edil “es va donar de baixa com a militant del partit l’endemà de l’elecció del nou candidat”.

Lafay va substituir el fins llavors alcalde republicà, Manel Medà, poc després de les eleccions municipals del 2015. En el seu mandat hi va haver episodis polèmics, amb un ple que va acabar a cops de puny, tensions en altres sessions en les quals hi va haver presència policial i dimissions tant a l’equip de govern com a l’oposició. Tot això va pesar en la decisió del partit de donar suport a un nou candidat en lloc de l’alcaldessa. Davant els enfrontaments al municipi, la nova llista republicana es dirà Unim Castelló de Farfanya-Acord Municipal.

tracking