SEGRE

VANDALISME

Atac 'ultra' contra el monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer

Pintades en contra dels llaços grocs de la Plaça del Mercadal i a favor de Franco

Atac

Atac "ultra" contra el monestir de Santa Maria de les Franqueses de BalaguerA.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup de desaprensius ataca amb pintades el monestir de Santa Maria de les Franqueses de Balaguer, patrimoni declarat bé cultural d'interés nacional, segons ha informat l'ajuntament d'aquesta localitat, que ha convocat un acte de rebuig amb presència de diversos grups municipals.

El monestir de Santa Maria de les Franqueses ha aparegut aquest matí ple de pintades en contra dels llaços grocs de la Plaça del Mercadal i a favor de Franco entre altres. Les pintades han estat fetes amb esprai directament sobre la pedra de l'edifici romànic.

Santa Maria de les Franqueses és un monestir romànic de l'orde del Cister fundat el 1186 declarat Bé cultural d'interès nacional que en els últims anys ha estat objecte de diverses actuacions per tal de fer-ne possible la seva conservació i millora.

Justament aquest diumenge estava previst fer-hi el tradicional aplec anual i a més, a les 12 del migdia s'hi farà l'estrena del cicle d'espectacles a l'aire lliure Assolellats, un cicle que vol acostar la cultura als parcs i entorns naturals de la ciutat i que avui duia un espectacle infantil a aquest entorn.

Des de l'ajuntament de Balaguer s'ha organitzat un acte anomenat 'Art i cultura contra la intolerància' i al que assistiran membres de diverses de les formacions polítiques de la ciutat per mostrar el seu rebuig a aquest atac al patrimoni de la ciutat.

L'acte es farà a les 12 de migdia, just abans de l'inici de l'espectacle infantil i s'ha convidat també a tota la ciutadania a assistir-hi per mostrar el seu rebuig a l'atac i fer defensa del patrimoni.

Atac

Atac "ultra" contra el monestir de Santa Maria de les Franqueses de BalaguerA.B.

tracking