SEGRE

SUCCESSOS FAUNA

Detinguts a Lleida per pescar i vendre il·legalment quatre tones de silurs

La Policia va escorcollar ahir naus a Bell-lloc d’Urgell i la Caparrella en una investigació en quatre països d’Europa || Peixos en rius i pantans de la província els traslladaven a l’exterior per al seu consum

L’escorcoll ahir al matí en un magatzem de Bell-lloc i alguns dels silurs confiscats.

L’escorcoll ahir al matí en un magatzem de Bell-lloc i alguns dels silurs confiscats.POLICÍA NACIONAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va detenir ahir set persones, quatre de les quals a Lleida, acusades de formar part d’una xarxa internacional de tràfic de silurs. Els investigadors també van escorcollar dos naus a Bell-lloc d’Urgell i la partida de la Caparrella, en un operatiu coordinat per Eurojust (vegeu el desglossament) que es va saldar amb la intervenció de quatre tones d’aquests peixos. Es tracta d’una xarxa que capturava aquesta espècie mitjançant mètodes de pesca prohibits com l’electricitat i les xarxes il·legals, per després emmagatzemar-los en condicions de salubritat precàries que posaven en risc la salut dels consumidors.

La investigació de la Policia Nacional va començar el novembre de l’any passat, quan l’Europol va alertar de l’existència d’un grup criminal assentat a Espanya que es dedicava a la pesca il·legal de silurs per a la seua comercialització il·legal a Romania i va facilitar els noms d’aquests pescadors. Després d’identificar els presumptes delinqüents de nacionalitat romanesa, al desembre van detectar una furgoneta que sortia del domicili dels pescadors implicats amb destinació a França i, durant l’escorcoll, van comprovar que transportava una important quantitat d’aquesta espècie de peixos, els quals no tenien marques d’haver estat pescats amb hams i estaven en males condicions d’higiene. A més, els agents van constatar que la documentació que acreditava l’origen de la mercaderia estava falsificada. A Lleida, Saragossa i Osca, van trobar tres grups criminals interrelacionats mitjançant vigilàncies i intervencions telefòniques per la qual cosa, després de conèixer el modus operandi de l’organització, es va concretar l’operació de desarticulació de forma simultània a Romania, França i Hongria. Els pescadors captaven aquesta espècie, la venda de la qual per al consum està prohibida, en rius i pantans de Lleida i Mequinensa per, posteriorment, introduir-la a la cadena alimentària fora d’Espanya.

Aquest organisme té per objectiu augmentar l’eficàcia de les autoritats nacionals en la investigació i persecució de les formes greus de delinqüència organitzada i transfronterera, i portar els delinqüents davant de la justícia de forma ràpida i eficaç. Eurojust tramita uns 2.000 casos anualment i fa aproximadament 200 reunions de coordinació a l’any.

Una operació policial que ha estat coordinada des de la Haia L’operació ha estat coordinada per Eurojust, que és la Unitat de Cooperació Judicial de la Unió Europea, amb seu a la Haia (Holanda), que es va crear l’any 2002.

L’escorcoll ahir al matí en un magatzem de Bell-lloc i alguns dels silurs confiscats.

L’escorcoll ahir al matí en un magatzem de Bell-lloc i alguns dels silurs confiscats.POLICÍA NACIONAL

tracking