SEGRE

TURISME REGULACIÓ

Els vehicles col·lapsen l'accés a Mont-rebei

Queixes per la saturació de la carretera

Invasió de cotxes a la carretera local de Sant Esteve de la Sarga per arribar a Mont-rebei.

Invasió de cotxes a la carretera local de Sant Esteve de la Sarga per arribar a Mont-rebei.J. G -TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els vehicles van tornar a col·lapsar el cap de setmana la carretera local de Sant Esteve de la Sarga per accedir al congost de Mont-rebei. La imatge va tornar a indignar els veïns del municipi al comprovar la dificultat de pas a les seues propietats i van tornar a reclamar mesures a les administracions per aconseguir una gestió més eficient d’aquest espai natural. En moltes ocasions, el consistori de Sant Esteve ha reclamat ajuts per afrontar tant la gestió com la preservació de l’espai amb l’objectiu d’evitar les aglomeracions de vehicles i turistes.

Les queixes també es van succeir a través de les xarxes socials en què els usuaris van reclamar una gestió pública i fins i tot cobrar entrada a aquest espai. Unes iniciatives que des de fa anys estan sobre la taula i que responen a la necessitat d’ordenar el volum de turistes que cada any visiten el congost de Mont-rebei.

Els veïns demanen evitar que els cotxes aparquin a la via local i augmentar la seguretat a la zona

Val a recordar que en un sol dia poden congregar-se al congost fins a 2.000 persones. A més, el 70% dels turistes que visiten Mont-rebei per la part catalana entra pel municipi de Sant Esteve de la Sarga, que actualment compta amb el pàrquing de la Masieta de 180 places propietat de la Fundació Catalunya-La Pedrera. A l’entrada per Àger també es va habilitar un pàrquing a la zona de Corçà amb una capacitat per a seixanta vehicles, que se suma al de Canelles a l’entrada sud d’un altre centenar de places. Per la seua part, l’ajuntament de Sant Esteve vol descongestionar la carretera i augmentar la seguretat de la via per evitar el col·lapse de vehicles que es genera a la carretera i que dificulta greument el pas tant de veïns com de vehicles d’emergència o tractors.

tracking