SEGRE

TURISME INICIATIVES

Trenta persones estrenen la recol·lecció turística de fruita i paguen 12 € cada una

Un grup de 30 persones arribades des del Vallès Occidental van estrenar ahir la campanya turística de recol·lecció de la fruita a Aitona, en el marc del projecte ‘Fruiturisme’. Els visitants van pagar 12 euros per la visita, les explicacions dels guies i pagesos i la caixa de dos quilos de nectarines que van agafar ells mateixos i es van emportar a casa.

Els trenta turistes que van participar ahir en la ruta d’Aitona en Fruita van poder recollir nectarines i emportar-se-les a casa.

Els trenta turistes que van participar ahir en la ruta d’Aitona en Fruita van poder recollir nectarines i emportar-se-les a casa.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un grup d’unes trenta persones arribades des de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental) va estrenar ahir a Aitona la campanya turística de la recol·lecció de la fruita. Cadascun d’ells va pagar 12 euros per la visita, que inclou la ruta amb els guies i pagesos, l’explicació del treball agrícola i els dos quilos de fruita que cullen ells mateixos de l’arbre i que s’emporten a casa. Els turistes van poder recollir ahir nectarines, encara que durant la campanya d’Aitona en Fruita també es podran collir paraguaians i préssecs rojos, depenent de la varietat que es reculli el dia de la visita.

Mira les imatges Campanya turística basada en la fruita a Aitona

Els trenta participants en l’activitat ja havien visitat els camps de fruiters a la primavera, durant la temporada de floració, quan el mar rosa dels arbres en flor tenyeix el paisatge d’aquesta i altres localitats del Baix Segre. Per aquesta raó, alguns dels visitants van assegurar que “l’experiència és bellíssima” i van remarcar la diferència “entre la fruita d’aquí i la comprada”. D’altres van apuntar que “poder agafar tu mateix les nectarines és una cosa meravellosa”. Els visitants van rebre explicacions sobre la recol·lecció de la fruita, la forma en què s’ha d’agafar de l’arbre, el sistema de reg i la manera de col·locar la fruita a la caixa. Una vegada acabades les explicacions, els turistes van poder omplir de nectarines la caixa de 2 quilos que els havien donat, aplicant les tècniques que els van ensenyar els guies i pagesos per seleccionar la millor fruita i distribuir-la correctament a la caixa que després es van emportar a casa. A l’acabar la visita, els participants en l’activitat van comprar paraguaians en un magatzem de fruita d’Aitona. L’alcaldessa, Rosa Pujol, va explicar que en total van comprar uns 150 quilos de paraguaians (cadascun es va emportar una caixa de 5 quilos). La primera edil va apuntar que aquest projecte naix per potenciar la fruita d’Aitona. D’aquesta manera, l’ajuntament dóna continuïtat al projecte Fruiturisme, que a la primavera atreu milers de turistes als camps en flor. Pujol va assegurar que una part dels ingressos obtinguts amb aquestes visites és per a Fruiturisme i l’altra és per als pagesos. Aquesta és la tercera edició de les rutes a Aitona per conèixer la recol·lecció de fruita, encara que aquest any s’han estrenat les visites amb autocar. De fet, altres municipis del Segrià com Torres de Segre o Alcarràs ja van dur a terme experiències similars. L’ajuntament d’Aitona té ja més de 400 reserves per a aquesta iniciativa, que s’allargarà fins al 15 de setembre.

“Tota aquesta fruita es cull amb les mans i sense màquines?” “Tota aquesta fruita es cull a mà i sense màquines?” Aquesta va ser una de les preguntes que van fer els participants en la ruta d’Aitona en Fruita. També es van mostrar interessats en la raó per la qual la fruita té un gust més dolç, una cosa que es deu a les qualitats del terra i al regadiu, entre altres motius. Un altre dels dubtes va sorgir en el moment de col·locar adequadament les nectarines que havien collit a les caixes que els van donar. Els turistes que van anar ahir a aquesta localitat del Baix Segre van poder conèixer també el cicle dels arbres fruiters i com els camps en flor que es poden veure a la primavera es converteixen en camps plens de fruita a l’estiu.

Els trenta turistes que van participar ahir en la ruta d’Aitona en Fruita van poder recollir nectarines i emportar-se-les a casa.

Els trenta turistes que van participar ahir en la ruta d’Aitona en Fruita van poder recollir nectarines i emportar-se-les a casa.ITMAR FABREGAT

tracking