SEGRE

Joan Talarn, nou president de la Diputació de Lleida

Joan Talarn, nou president de la Diputació  de Lleida

Joan Talarn, nou president de la Diputació de LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El republicà Joan Talarn ha estat investit avui president de la Diputació de Lleida en el ple extraordinari de l'ens provincial. Talarn ha rebut els 20 vots dels diputats d'ERC i JxCat, mentre Maria Burrel, de Cs i Elena Ferré, del Comú de Lleida, n'han aconseguit un cada una. Els tres vots de PSC-UA han sigut en blanc.

En el seu primer discurs, Talarn ha posat en el centre de les polítiques de l'ens els municipis, ha abogat per la igualtat d'oportunitats, sobretot al Pirineu i ha mostrat el seu compromís per establir finançament municipal just i equitatiu, en una Diputació, ha dit, que ha de ser el col·laborador imprescindible dels ajuntaments. 

Des de l'oposició, el PSC ha ofert a Talarn la seva col·laboració pels grans projectes pel territori, mentre que Ciutadans ha demanat que la institució representi a tots els lleidatans. Els Comuns han dit que arriben a la Diputació per ''aixecar catifes'' i Unitat d'Aran ha apel·lat a la ''realitat viva'' de la Val. Després del Ple, el president ha encapçalat una comitiva que ha penjat dues pancartes a la façana principal de l'ens on s'hi pot llegir 'Llibertat. Us volem a casa' amb un llaç groc.

Ampliarem informació

tracking