SEGRE

Destrossen creus al cementiri del Palau d'Anglesola

Aquesta passada nit uns desconeguts han entrat al cementiri municipal. En total s’han malmès vuit creus.

Destrossen creus al cementiri del Palau d'Anglesola

Destrossen creus al cementiri del Palau d'Anglesola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns desconeguts han entrat aquest dilluns a la nit al cementiri municipal del Palau d’Anglesola provocant destrosses a diferents creus.

L’alcalde del municipi, Francesc Balcells i Teixidó, ja ha denunciat els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra i des del consistori també s’ha comunicat els desperfectes als propietaris.

No és la primera vegada que el cementiri pateix atacs vandàlics d’aquestes característiques. En anteriors ocasions ja havia aparegut amb marcs de fotos i gerros de flors trencats i, inclús, amb destrosses a l’escultura de l’àngel que presideix el recinte. Fins ara, però, mai s’havia fet caure simbolisme religiós.

Des del consistori ja han explicat que repararan les creus malmeses amb els vistiplau dels familiars i condemnen i lamenten profundament els fets. També senyalen que “El Palau d’Anglesola no és un poble particularment conflictiu ni té un índex d’inseguretat alt. Tanmateix sovintegen actes d’incivisme que afecten parcs i jardins, instal·lacions de reg, de llum, mobiliari urbà, espais municipals...” i asseguren que es tracta de fets aïllats que, malauradament, s’incrementen en període estival. Tot i això, demanen a la ciutadania que denunciï sempre aquests actes, les reparacions dels quals suposen al consistori una despesa addicional de més de 30.000€ anuals. El consistori també ha reclamat més presència policial al municipi.

tracking