SEGRE

MEDI AMBIENT POLÈMICA

Intensifiquen la campanya en contra del permís per tractar brossa a Tracjusa

La plataforma busca suport polític i mobilització en els últims dies d’al·legacions

Imatge recent de la planta de purins de Tracjusa, a Juneda.

Imatge recent de la planta de purins de Tracjusa, a Juneda.M.REBULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació ecologista Ipcena i la plataforma contrària que la planta de purins de Tracjusa tracti 40.000 tones d’escombraries a l’any a Juneda intensifiquen la seua campanya, a la recerca de mobilització veïnal i suports polítics per evitar que la Generalitat atorgui a aquest projecte l’autorització ambiental definitiva. Actes informatius; cartells, pintades i pancartes a les Garrigues, i contactes amb partits amb representació al Parlament se succeeixen quan falten menys de dos setmanes perquè expiri el termini per presentar al·legacions a aquesta iniciativa. Els promotors, la cooperativa que reuneix més d’un centenar de ramaders de la comarca, proposen utilitzar aquests rebutjos urbans per generar gas i utilitzar-lo com a combustible per assecar les dejeccions en lloc de l’actual subministrament de gas natural.

Els contraris al projecte tenen previst reunir-se avui amb grups polítics al Parlament per exposar-los el seu temor que les emissions de la planta suposin perjudicis per a la salut de les persones. A la nit, organitzaran un acte informatiu al municipi de Castelldans. Ipcena va argumentar ahir que, d’acord amb la llei catalana del canvi climàtic de l’any 2017, la proposta de resolució favorable de la ponència ambiental de la Generalitat al projecte de Tracjusa no pot elevar-se a definitiva.

Segons el portaveu de l’entitat ecologista, Joan Vàzquez, la planta de Tracjusa es troba en una zona on ahir mateix se superaven els límits de contaminació per partícules en suspensió, una cosa que succeeix diverses vegades a l’any, i va apuntar que la normativa catalana obliga a “reduir les emissions, no a incrementar-les”. Va afegir que autoritzar el projecte de Juneda “establiria un precedent” i faria que altres promotors impulsessin plantes similars.

tracking