SEGRE

TRÀNSIT ACCIDENTS

L'A-2 ja registra un accident al dia i els Mossos apressen Foment a millorar-la

Els accidents de trànsit s’han disparat aquest any a l’autovia A-2 al seu pas per Lleida, especialment causats per obstacles i amb camions implicats, fins al punt que ja n’hi ha més d’un al dia. Per aquesta raó, els Mossos d’Esquadra han demanat al ministeri de Foment, titular de la via, que millori el ferm.

Jordi Batista.

Jordi Batista.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra han demanat al ministeri de Foment que millori el ferm de l’autovia A-2 al seu pas per les comarques de Lleida després que aquest any s’hagin disparat els accidents, especialment causats per obstacles a la via i amb camions implicats, diversos dels quals múltiples i molt aparatosos. L’últim caos circulatori es va viure dijous a la tarda amb una víctima mortal i dos incendis, d’un tràiler i de vegetació en només hora i mitja. La policia catalana i el Servei Català de Trànsit es van reunir fa uns dies amb Foment, titular de la via, per abordar el tema. “Hi ha trams amb el ferm molt vell i amb molts sots, i també s’hauria d’augmentar l’amplada dels vorals perquè, en cas d’avaria, els vehicles, especialment els articulats, continuen ocupant la via, la qual cosa és una bomba de rellotgeria”, explica Jordi Batista, cap de Trànsit dels Mossos a la Regió Policial de Ponent. L’A-2 és la principal via que uneix Madrid amb Barcelona i pel tram lleidatà, de 85 quilòmetres, circulen uns 30.000 vehicles al dia, 10.000 dels quals camions. El 2018 hi va haver 345 accidents en aquest tram, mentre que aquest any, fins al juny, han estat 203, per la qual cosa s’ha passat de 28,7 sinistres al mes a 33,8, més d’un al dia. Els sinistres causats per obstacles a la via, com restes de pneumàtics, han estat 77 fins al juny, quan en tot el 2018 n’hi va haver 85. Els accidents de camions implicats van ser 132 l’any passat i en el que va d’aquest, 93. A més, tres persones han mort en aquesta carretera, l’última dijous (vegeu el desglossament).

Precisament, Foment va treure a concurs el dia 2 passat les obres per reparar sots, enfonsaments i esquerdes en 15 quilòmetres de la variant de l’A-2 a Lleida, per un pressupost de 9,38 milions. El termini per a la seua execució és de dos anys i mig. La delegació de Carreteres també ha redactat un projecte per millorar el ferm de l’A-2 a la Segarra, però sense data d’execució.

Foment ha licitat la reparació del ferm de la variant de Lleida i projecta adequar la de Cervera

D’altra banda, els Mossos augmentaran a l’agost la vigilància i els controls d’alcoholèmia, drogues i velocitat a la via, tant de patrulles uniformades com de paisà. Per la seua part, Trànsit reforçarà els missatges de prevenció als plafons informatius. Els Mossos també revisaran les càrregues dels camions ja que s’han detectat casos en els quals no estan ben subjectes, “la qual cosa representa un autèntic perill”, assegura el cap de Trànsit.

D’altra banda, el director de Trànsit, Juli Gendrau, va fer ahir un “toc d’alerta” als conductors perquè incrementin les precaucions després d’una setmana negra a les carreteres catalanes amb set morts.

Jordi Batista.

Jordi Batista.MAGDALENA ALTISENT

tracking