SEGRE

El Pla d'Urgell estudia demanar a Foment la creació d'un tercer carril a l'A-2

En la pròxima reunió d’alcaldes s’abordarà la problemàtica de l’A-2, una via que registra de mitjana un accident al dia i que suporta un important volum de trànsit que s’ha multiplicat en els últims deu anys. Des del Consell Comarcal proposen crear un tercer carril per millorar la fluïdesa i la seguretat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell està estudiant demanar a Foment la creació d’un tercer carril en els dos sentits de la marxa a l’A-2 pel seu pas per la comarca, tot i que consideren que la mesura es podria estendre de Lleida fins a Igualada. Amb aquest tercer carril, s’evitarien les cues i es milloraria la circulació, a més a més de la seguretat.

Per Rafel Panadés, president del Consell Comarcal "és hora de dir prou, tots hem vist com s'ha deteriorat aquesta via. Com que sabem que tot és molt lent, hem de començar a fer-nos sentir". Des de l’ens comarcal denuncien que des de la creació de la via, ara fa 27 anys no s’hi han dut a terme tasques de manteniment notables. 

En la pròxima reunió d’alcaldes s’intentarà arribar a un acord comú per pressionar a Foment i s’espera poder elaborar un manifest, al qual, esperen que s’hi sumin els municipis, diferents agents socials i també d’altres comarques.

Segons dades públiques de sòl logístic a Lleida, la superfície de magatzem logístic de la comarca ja era de 120.000 metres quadrats al 2015, només superada pel Segrià a les comarques de Lleida. L’A2 és l’única opció de via ràpida al Pla d’Urgell.

alt

El Pla d'Urgell estudia demanar a Foment la creació d'un tercer carril a l'A-2

tracking