SEGRE

TRIBUNALS MESURES

La justícia suspèn les llicències de pesca del Conselh d'Aran

Per un recurs interposat per la Generalitat || El Govern demana que els permisos aranesos siguin vàlids també a Catalunya

Imatge d’arxiu d’un pescador a la Val d’Aran.

Imatge d’arxiu d’un pescador a la Val d’Aran.SOCIETAT DE CAÇA I PESCA DE LA VAL D’ARAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment les llicències de pesca pròpies d’Aran. La justícia ha anul·lat la part de la normativa que establia que a la Val només s’admetien com a vàlids els permisos expedits pel Conselh Generau i no admetia les que atorgava la Generalitat. Això es deu que el Govern va interposar un recurs contra l’aprovació de l’ordenança que creava i regulava les llicències de pesca pròpies per a la Val d’Aran. Ara, el TSJC ha anul·lat part d’aquesta normativa, aprovada per l’anterior equip de govern del Conselh Generau (de Convergència Democràtica Aranesa) en un ple del mes de gener passat. Per aquest motiu, el síndic d’Aran, Paco Boya (Unitat d’Aran) va apuntar que a partir d’ara hauran d’expedir les llicències de la Generalitat, “a l’espera del que determini la justícia arran del recurs contenciós presentat pel Govern”.

Boya va explicar que la Generalitat demana “reciprocitat”. És a dir, que la llicència que s’expedeix a Aran sigui vàlida també a Catalunya, una cosa que no passava amb els permisos aranesos, que només servien per pescar a la vall. De la mateixa manera, el Conselh Generau tampoc podrà multar aquells pescadors que portin una llicència expedida per la Generalitat.

El Conselh només admetia els permisos de la Val i multava els pescadors que no el tinguessin

Val a recordar que el Conselh té transferides les competències en matèria de pesca i l’anterior equip de govern va impulsar aquesta ordenança al constatar que cada vegada eren més els pescadors que obtenien els permisos a través del portal informàtic de la Generalitat. Al comprovar que el sistema no permetia segregar els permisos expedits per pescar a Aran, van optar per crear-ne un d’específic per a la vall per evitar perdre ingressos.

Fins a la creació de la llicència de pesca pròpia, el Conselh Generau cobrava l’import de les llicències catalanes expedides a la Val d’Aran, i els seus titulars podien pescar a tot el territori català.

tracking