SEGRE

Una vintena de treballadors d'Alsina Graells es manifesten a Lleida

Reclamen, a més, un greuge econòmic amb els treballadors de Barcelona

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors de la companyia d’autobusos Alsina Graells s'han concentrat avui a Lleida, Vielha, Solsona Barcelona, Berga i Manresa per exigir el cobrament de les hores que treballen de més, secundant la vaga que durarà fins dissabte. Es tracta d'una vaga que afectarà al 60% dels serveis en hora punta des d'aquest dijous fins dissabte, dia en que el percentatge pujarà fins al 70%. Així, dels 200 serveis diaris només n'hi haurà 80. Els treballadors denuncien que durant nou anys han estat treballant diàriament de manera desinteressada durant una hora més sense rebre cap remuneració per part de l’empresa i reclamen que en un futur aquella hora extra els sigui abonada, cosa que l’empresa, afirmen, es nega a fer. Els treballadors calculen aquesta hora de més en uns 2.470 euros anuals.

A més, els treballadors de Lleida també protesten per un greuge amb els treballadors de Barcelona els quals, per fer el mateix recorregut que els de Lleida a la inversa (de Barcelona a Lleida i tornar), cobren uns 400 euros més. Això és per un conveni diferent entre els treballadors de Barcelona i els de Lleida.

Asseguren que porten quatre anys sense conveni i que l'empresa, malgrat que s'asseu a negociar, no els ofereix cap millora. 

Aquesta vaga durarà fins dissabte i no descarten poder-la tornar a fer al setembre si les negociacions no prosperen. 

Una vintena de treballadors d'Alsina Graells es manifesten a Lleida

Una vintena de treballadors d'Alsina Graells es manifesten a LleidaITMAR FABREGAT

tracking